A face greseli intr-o relatie este natural. Chiar daca anii trec, cei doi parteneri vor mai gresi, insa aceste greseli nu vor face decat sa intareasca si mai mult relatia. Cu toate acestea, anumite greseli dintr-o relatie se limiteaza si sunt permise doar in prima perioada a relatiei, iar in caz ca se repeta, ar putea fi un semnal de alarma ca ceva este gresit, ca nu merge bine, ca trebuie reevaluat.
Primul an al unei relatii este un test major.
Cei doi parteneri nu numai ca se vor cunoaste unul pe celalalt, insa vor incepe sa functioneze ca o echipa. Specialistii spun ca timp de un an, cei doi au timp sa descopere ”bug-urile” si sa-i elimine eficient fara ca acestia sa produca efecte. Dupa un an, relatia incepe sa se maturizeze, iar la maturitate multe greseli vor inceta sa se intample sau sa se repete. Iata cateva greseli tolerate la inceputul relatiei, dar care ar trebui sa dispara dupa primul an impreuna!
Desi vulnerabilitatea pare punctul slab al fiecarui partener, totusi aceasta nu este suficient de apreciata. La inceput, fiecare membrul al unei relatii incearca sa-si ascunda vulnerabilitatile si sa scoata la inaintare numai punctele forte. Este in regula, este un mecanism de aparare. Cu toate acestea, daca dupa un an de relatie, cei doi parteneri inca isi mascheaza punctele vulnerabile, atunci chiar exista o problema care trebuie solutionata pentru a nu degenera. Un partener vulnerabil este puternic, este mai apreciat si mai de incredere.
Memorarea datelor evenimentelor importante din viata fiecarui partener, dar si a celor din viata de cuplu, poate fi o sarcina grea, mai ales pentru o persoana care nu pune accent pe detalii. Acest lucru necesita un pic de timp, insa nu este imposibil de realizat. Dupa un an, este aproape inadmisibil ca partenerul sa uite data nasterii partenerei sale sau invers. Fiecare are nevoie de apreciere in limbajul sau, iar cand aceasta vine din partea persoanei iubite, totul e perfect. Cand cel drag uita anumite aspecte importante, situatia poate scapa de sub control.
La inceput, o relatie implica definirea multor limite. In acea perioada, gelozia este o conditie ca lucrurile sa se dezvolte armonios, insa cand totul a ajuns pe un fagas normal, sentimentul de gelozie ar trebui sa se diminueze. O doza de gelozie este absolut necesara, insa gelozia excesiva este foarte toxica pentru sanatatea relatiei!