Cadrele de mers si rolatoarele: echipamente foarte utile pentru persoane cu mobilitate scazuta

tesamedical.ro

Cadrele de mers sunt o solutie sigura si de ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu dificultati in a se deplasa. In mod cert contribuie substantial la imbunatatirea abilitatilor motorii si pot fi considerate un aliat in timpul deplasarii. Cu toate acestea, alegerea unui astfel de dispozitiv necesita atentie. Prin urmare, este potrivit sa se tina cont de cateva sfaturi care sa ajute in momentul achizitiei.

Alegerea unor cadre de mers optim realizate este vitala pentru a putea merge bine cu acestea. In functie de abilitatile utilizatorului si de locurile in care vor fi folosite, trebuie sa se aleaga un model potrivit. Exista doua tipuri de astfel de echipamente medicale: rolatoare si cadre de mers fixe.

Cadre de mers – in unele situatii, recomandat de folosit si in locul unui baston

Un cadru de mers poate fi folosit si in locul unui baston, oferind un sprijin mai bun pentru pacient. Acesta se recomanda persoanelor cu dificultati de mobilitate care merg pe distante scurte, in interior. Utilizatorul trebuie sa fie capabil sa ridice cadrul de mers la fiecare pas. Atentie! Persoanele carora le lipseste forta bratelor vor avea dificultati in a merge cu acesta – mersul cu un rolator este cel mai potrivit pentru acest tip de pacienti.

Rolatoarele – un mijloc de deplasare mai simplu de utilizat

Rolatoarele necesita mai putin efort. Pentru a inainta, utilizatorul nu trebuie sa ridice dispozitivul. Rotile sunt cele care fac acest lucru posibil. Pentru activitatile in aer liber, cel mai bine este sa se utilizeze un rolator cu 3 sau 4 roti. Aceste modele au frane si roti care absorb socurile, astfel incat pot fi folosite in siguranta pentru cumparaturi sau plimbari. Rolatoarele cu 2 roti sunt mai potrivite pentru utilizarea in interior, deoarece rotile mici nu pot absorbi socurile pe terenuri mai putin circulabile.

Cadre de mers | paturi de spital | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Atat modele de cadre de mers cat si modele de rolatoare performante pot fi achizitionate accesibil din oferta TesaMedical.ro, un magazin online care vinde mai multe produse medicale de o calitate inalta.

Tesa Medical este un furnizor de incredere pentru cei care cauta sa faca achizitii medicale diverse. Din acest magazin se pot cumpara de la paturi de spital si alte produse pentru utilarea spitalelor si cabinetelor medicale, la uniforme medicale si consumabile diverse.