Care este cel mai mare animal din lume?

Lumea animala a planetei este plina de diversi reprezentanti care uimesc imaginatia umana prin dimensiunea lor

lumea animalele

Lumea animala a planetei este plina de diversi reprezentanti care uimesc imaginatia umana prin dimensiunea lor. Exista atat cei mai mici, cat si exemplare surprinzator de uriase care se simt destul de confortabil in habitatul natural.

Acestea din urma sunt cele care atrag in special atentia omului si curiozitatea privind motivul greutatii si inaltimii atat de impresionante. Care este cel mai mare animal de pe Pamant?

  • Balena Albastra

In 1926, citologii au intalnit o femela cantarind 150 de tone. In 1947 a fost sacrificata o balena cu o greutate de 190 de tone. Datorita dimensiunii sale incredibile, nu este posibila cantarirea unui animal intreg pe un vas de vanatoare de balene, asa ca a fost dezvoltata o metoda speciala de cantarire a organelor.

Doar o singura limba a unei balene albastre cantareste aproximativ 2,7 tone – o astfel de greutate corporala are elefantul indian mediu. Inima unui mamifer cantareste cel putin 600 kg, ceea ce poate fi comparat ca greutate si dimensiune cu un Mini Cooper.

Acest campion poate fi intalnit in regiunile de apa din multe tari: Rusia, Japonia, China, Malaezia, India, SUA, Norvegia, Islanda, Chile, Columbia si altele. De obicei traiesc singuri, foarte rar – in grupuri de 2-3 indivizi.

Balena consuma pana la 1 milion de calorii pe zi si trebuie sa manance 1 tona de krill sau alte midii mici.

  • Alt gigant de pe planeta Pamant

Pe langa Balena Albastra, planeta gazduieste si alte animale mari care apartin unor categorii diferite. Deci, printre pasari, rozatoare, reptile si alti reprezentanti ai lumii animale exista detinatori de recorduri care atrag atentia prin dimensiunile lor anormal de mari.

  • Elefantul african

Este cel mai mare animal dintre cei care traiesc pe uscat. Greutatea medie a masculilor este de 7-8 tone, lungimea corpului este de 6-7,5 m la o inaltime de 3-3,5 m, iar greutatea coltilor lor poate ajunge la 100 kg.

Nu se intalnesc aproape niciodata cu dusmani in natura – precum atacul leilor sau crocodililor, uneori doar puii sufera. Dar acesti elefanti sunt adesea distrusi de oameni (coltii de elefant sunt un obiect de vanatoare valoros).

Interesant! Elefantii africani dorm in picioare si sunt capabili sa planga in fata mortii, fiind comparati cu oamenii.