Din fericire, persoanele care detin opere de arta, in speta tablouri sau sculpturi de mici dimensiuni, le pot valorifica in schimbul unei sume de bani in magazinul de antichitati HQZ din capitala, unul din cele mai importante centre de acest gen.
Operele de arta, bunurile unicat, tablourile mostenite din generatie in generatie nu pot fi vandute oricum si oricui – spre exemplu, prin intermediul site-urilor de anunturi – ci mai degraba intr-un centru specializat in acest sens.
Cum este evaluat un tablou de catre reprezentantii magazinului de antichitati HQZ?
Tablourile sunt cele mai des vandute obiecte de arta intr-un magazin de antichitati în Bucuresti. Pentru a evalua in mod corect aceste bunuri, specialistii tin cont de urmatoarele criterii:
-
Numele si reputatia artistului
Orice opera de arta este strans legata de autor, iar valoarea tablourilor este transferata de la artist la lucrare. De aceea, este important ca reprezentantii Hqz.ro sa tina cont de reputatia autorului lucrarii, sa compare autorul cu alti specialisti apropiati ca si reputatie sau epoca in care au lansat tablourile. Evaluatorii trebuie sa cunoasca detalii despre artistii care aparti unei anumite scoli sau unei perioade.
-
Dimensiunile tabloului
Valoarea unei opere de arta este data si de dimensiunea ei, dar nu in mare masura. La fel cum lucrarile foarte mici pot fi foarte valoroase, cele de mari dimensiuni se pot dovedi mai putin impresionante din punct de vedere al valorii. Lucrarile foarte mari isi pierd din valoare, pentru ca sunt greu de expus si nu sunt la indemana colectionarilor, care nu au intotdeauna un spatiu foarte generos in care sa le depoziteze.
Magazin de antichitati în Bucuresti | Antichitati HQZ | Hqz.ro
-
Tematica tabloului
Tematica tabloului influenteaza valoarea lucrarii, mai ales ca unii cumparatori isi manifesta predilectia catre anumite domenii sau teme, spre exemplu natura statica sau peisaje. Evaluatorii trebuie sa analizeze tematica in contextul operei autorului lucrarii evaluate.
-
Perioada reprezentativa a tabloului
Perioada tabloului face referire la o etapa de creatie din viata artistului. Spre exemplu, perioada timpurie, de maturitate, dar si perioada alba sau alte etape importante cunoscute de evaluatori, cum ar fi perioada franceza a lui Nicolae Grigorescu.
Este necesar ca evaluatorii sa cunoasca viata si opera artistului care a creat tabloul sau sa apeleze la ajutorul unui expert, pentru a incadra opera de arta intr-o perioada corspunzatoare.