Cum se stabileste valoarea bunurilor la o casa de amanet?

Una dintre casele de amanet din Bucuresti unde pot fi amanetate bijuterii din aur, diamante sau alte obiecte de lux este PremiumAmanet.ro

amanet diamante

Oamenii duc adesea la amanet diamante sau bijuterii din aur, acestea fiind unele dintre cele mai populare obiecte amanetate. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca aproape oricine detine o bijuterie din aur, iar valoarea acesteia, mai ales daca are si diamante, este foarte mare.

Totusi, cei care intentioneaza sa isi amaneteze bijuteriile, cu sau fara diamante, trebuie sa stie ca valoarea acestora este stabilita in urma unei evaluari, unde sunt luate in considerare anumite criterii, care au o influenta considerabila asupra sumei de bani care poate fi obtinuta in schimbul lor, indiferent daca se doreste amanetarea sau vanzarea acestora.

Care sunt criteriile urmarite de o casa de amanet pentru diamante?

Una dintre casele de amanet din Bucuresti unde pot fi amanetate bijuterii din aur, diamante sau alte obiecte de lux este PremiumAmanet.ro.

Acesta ofera servicii de buna calitate la preturi competitive, avand unele dintre cele mai mici comisioane de pe piata.  Criteriile pe care aceasta casa de amanet le ia in considerare in momentul evaluarii unor diamante sunt urmatoarele:

Amanet diamante | Cumpar diamante | PremiumAmanet.ro

cumpar diamante

  • greutatea diamantelor – greutatea acestora se masoara in carate, un diamant mare, cu multe carate fiind foarte valoros;
  • culoarea – intensitatea culorii pe care o are un diamant influenteaza valoarea acestuia;
  • taietura – aceasta se refera la gradul de slefuire a diamantului, care cu cat este mai fin, cu atat este mai valoros;
  • claritatea – numarul, forma si pozitionarea impuritatilor pe care le contine un diamant, numite incluziuni, influenteaza valoarea acestuia; numarul diamantelor pure din lume este foarte mic.

Daca aceste pietre pretioase sunt atasate unei bijuterii din aur, la stabilirea valorii acesteia este evaluat si metalul pretios din care este realizata bijuteria, printre criteriile urmarite fiind greutatea, puritatea aurului – care poate fi de 14k, 18k si, mai rar, de 24k – precum si starea in care aceasta se afla.

Astfel ca, desi unele case de amanet isi promoveaza activitatea si prin intermediul unor anunturi de tipul „cumpar diamante”, in realitate, oamenii pot oferi ca garantie o gama foarte variata de obiecte, chiar si genti de lux sau masini.