Cum tratezi rapid echimozele cu remedii naturiste?

Unul dintre cele mai eficiente si mai populare remedii pentru echimoze este arnica. Cu un continut ridicat de acid cafeic, galic si clorogenic, arnica are principii antiinflamatorii impresionante.

remedii naturiste pentru echimoze

Se intampla adesea ca oamenii sa se loveasca, sa cada, sa ameteasca si sa aiba senzatii de vertij, iar in acel moment sa se dezechilibreze si sa se accidenteze. Echimozele sau vanataile sunt nu numai inestetice, ci si dureroase.

O vanataie urata pe corpul unei femei poate ridica semne de intrebare pentru cei din jur si acelasi lucru se intampla cu echimozele de pe corpul copiilor. Pentru a evita intrebarile indiscrete, privirile si parerile negative ale celor din jur, exista remedii naturiste care ajuta la eliminarea rapida a echimozelor care, netratate, pot sa dispara si in cateva saptamani, cu modificari constante ale culorilor.

Cum previi aparitia vanatailor imediat dupa lovitura si cum le tratezi?

Oricine stie ca imediat dupa lovitura trebuie aplicata o compresa rece, aceasta oprind coagularea sangelui si reducand intensitatea vanatailor. Se pot pune cateva bucati de gheata zdrobita pe un prosop sau se poate infasura o bucata de carne rece sau inghetata intr-o punguta care se aplica pe zona cu probleme, timp de cateva minute, precum si de mai multe ori in timpul zilei, bineinteles, cu pauze.

Mai mult decat atat, unul dintre cele mai eficiente si mai populare remedii pentru echimoze este arnica. Cu un continut ridicat de acid cafeic, galic si clorogenic, arnica are principii antiinflamatorii impresionante. Infuzia de arnica se aplica dupa ce s-a racit locul respectiv, direct pe suprafata lovita. De asemenea, aceasta infuzie poate fi combinata cu musetel, care are proprietati analgezice, antiinflamatoare si antiseptice.

Ceapa este un produs natural care previne acumularea de sange sub piele. Un strat de ceapa aplicat pe zona afectata imediat dupa lovitura poate avea efecte benefice imediate. Rondelele de ceapa se lasa sa actioneze timp de cateva zeci de minute, fixate cu un bandaj. Si otetul de mere are acelasi efect asupra echimozelor: masarea zonei invinetite cu otet de mere stimuleaza circulatia si ajuta la dispersarea sangelui acumulat sub piele.

Nu in ultimul rand, patrunjelul zdrobit si aplicat pe zona afectata fixat cu un bandaj, precum si cataplasmele cu cartofi au acelasi efect de ameliorare a durerilor si a inflamatiilor.