De ce oamenii se uita la filme?

terapia de film

S-a intrebat oare cineva de ce foarte multi oameni urmaresc filme sau seriale?

Ei bine, oamenii pot invata foarte multe lucruri interesante din filme. Cu alte cuvinte, filmele contureaza modul in care acestia dau sens lumii lor in care traiesc acum. Este clar ca filmele provoaca si tot felul de emotii. Provoaca oamenii sa rada, sa planga, sa sufere si chiar sa gaseasca puterea de care au nevoie pentru a se confrunta cu problemele din viata de zi cu zi. Astfel, se poate supune ca vizionarea filmelor poate fi o forma de terapie.

Ce este terapia de film?

Psihoterapeutii au reusit sa colaboreze cu tot felul de antrenori, colegi si experti in filme, pentru a dezvolta o terapie bazata pe seriale Tv si filme, aplicandu-si astfel beneficiile pentru coaching si psihologie. Cu toate acestea, beneficiile terapiei de film nu se opresc din simplul act de a viziona un film. Au fost implementate multe instrumente diferite, cum ar fi comentariile, afisele, analiza vizuala etc.

Creatorii de terapie cinematografica spun ca filmele ofera multe beneficii palpabile pentru persoanele care urmeaza o terapie.

Iata cateva dintre aceste avantaje:

  • Vizionarea unui film poate fi revitalizanta. Permite oamenilor sa se deconecteze, sa se relaxeze si sa se simta bine.
  • Filmoterapia foloseste scene sau filme intregi pentru a ajuta oamenii sa se confrunte cu temerile. Ii ajuta sa constientizeze temerile lor, astfel incat sa poata lucra la depasirea lor.
  • Permite oamenilor sa se concentreze asupra problemelor. Continutul multor filme ii poate face constienti de problemele proprii prin identificare si empatie.
  • Ajuta la relaxare. Deoarece vizionarea unui film redirectioneaza atentia catre o activitate, este o modalitate excelenta de a scadea anxietatea.
  • Conduce spre motivatie. Cand se vizioneaza un film, se pot gasi personaje care ajuta oamenii sa gaseasca energie in viata reala.
  • Divertisment. Filmul creeaza, de asemenea, rasul si fericirea. Si nu exista nici o indoiala ca are o influenta imensa atat asupra sanatatii psihice, cat si fizice.
  • Imbunatateste relatiile personale. Vizionarea si comentarea unui film cu prietenii si familia are o valoare sociala si emotionala imensa.