De ce un apartament nou este mai scump decat unul vechi

apartament nou

De obicei, cumpararea unei proprietati noi este mai scumpa decat cumpararea uneia vechi. La o analiza mai atenta, costul unei proprietati noi include o serie de optiuni si servicii care nu fac parte, sau fac foarte rar, din oferta unei proprietati vechi. Asadar, da, factura este mai scumpa la o casa noua, dar investitia intr-o casa noua este si un pariu mai profitabil pe termen mediu si lung, deoarece aceasta operatiune va permite sa profitati de numeroase beneficii si sa faceti economii.

De ce exista o astfel de diferenta de pret intre proprietatile noi si cele existente?

Pentru aceeasi suprafata, proprietatile noi sunt in medie cu 15-20% mai scumpe decat cele vechi. Aceasta diferenta poate fi si mai mare in orasele in care terenurile sunt rare si tensiunile de pe piata sunt mari. Adevarul este ca la baza costului unei proprietati noi nu se afla aceleasi ingrediente ca in cazul unei proprietati vechi, pretul total al acesteia fiind determinat de diversi factori.

Pretul unei proprietati nou construite include TVA (cu unele exceptii), care trebuie platita de cumparator si transferata statului de catre dezvoltator. Acest mecanism nu exista in casele mai vechi.

Costul in crestere al terenurilor si al materialelor de constructie, precum si constrangerile bugetare legate de noile standarde ecologice influenteaza, de asemenea, pretul locuintelor noi.

Locuinte noi, confort de viata optim

Dincolo de specificitatile legate de bugetul global al unei locuinte noi, pretul mai mare decat cel al celei vechi este justificat si de multiple atuuri. Astfel, marea majoritate a locuintelor noi, fie ca sunt proaspat construite, fie ca se afla in stadiul de viitoarea finalizare se disting printr-un standard de viata si servicii mai ridicat decat in cazul locuintelor mai vechi:

Orientarea cladirii a fost optimizata, izolarea fonica si termica a fost consolidata, au fost instalate geamuri duble, iar spatiile sunt functionale, luminoase si confortabile, adesea cu spatii de depozitare integrate in diferite incaperi.

Mai multe ansambluri noi sunt, de asemenea, “conectate” si ofera inovatii tehnologice de ultima ora: videotelefoane, obloane rulante automate, porti electrice precum si sistemele de automatizare a locuintei integrate in casa pentru a controla de la distanta o serie de echipamente, cum ar fi sistemul de incalzire.

Proprietatile noi sunt oferite cu unul sau mai multe locuri de parcare si, cel mai adesea, au in exterior (balcon, terasa, gradina privata etc.), precum si spatii verzi comune. Aceste servicii sunt relativ rare in cazul stocurilor mai vechi.