Dispozitive ortopedice pentru mers

magazinulortopedic.ro

Dispozitivele ortopedice pentru mers sunt concepute pentru a ajuta oamenii care au suferit diferite probleme, precum traume, boli sau accidente, să se deplaseze mai ușor și mai confortabil.

Acestea sunt variații ale dispozitivelor ortopedice folosite pentru susținerea corpului și a membrelor inferioare atunci când mobilitatea este limitată. În acest articol, vom discuta despre diferite tipuri de dispozitive ortopedice pentru mers și beneficiile lor.

Cadrele sau cărucioarele pentru mers

Cadrele pentru mers sunt dispozitive ortopedice care se folosesc pentru a oferi suport pe ambele părți ale corpului. De obicei, sunt realizate din aluminiu sau dintr-un aliaj ușor și au două manere căptușite pentru a oferi confort și rezistență.

Un cadru de mers este folosit in sprijinul persoanelor care au probleme de echilibru și nu pot sta în picioare singure sau pentru cele cu o slăbiciune a membrelor inferioare. De asemenea, acestea sunt ideale pentru persoanele care încep să facă primii pași după operații, afecțiuni ale piciorului sau accidente.

Cărucioarele pentru mers sunt similare cadrelor pentru mers, însă au patru roți și le permite persoanelor să se deplaseze cu mai multă ușurință. Aceste cadrane sunt foarte stabile, însă nu sunt ideale pentru uzul pe suprafețe neuniforme sau în spații strâmte.

Bastonul pentru mers

Un baston pentru mers este cel mai simplu dispozitiv ortopedic pentru mers și este foarte folosit pentru susținerea persoanelor cu probleme minore sau cu echilibru instabil.

Acestea sunt disponibile în diferite lungimi și pot fi ajustate pentru a se potrivi nevoilor individuale. Bastoanele pentru mers sunt adesea recomandate pentru a ajuta la creșterea stabilității și a siguranței deplasării.

Cizmele ortopedice

Cizmele ortopedice sunt dispozitive ortopedice speciale folosite pentru susținerea și stabilizarea piciorului și a genunchiului.

Acestea sunt de obicei făcute din materiale durabile, cum ar fi plasticul sau metalul, și sunt proiectate pentru a proteja și a îmbunătăți mobilitatea persoanelor care suferă de afecțiuni precum fracturi osoase, entorse sau probleme artritice. Cizmele ortopedice se ajustează la dimensiunea piciorului și pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale pacienților.

Construcțiile de îmbrăcăminte ortopedică

Constructiile de îmbrăcăminte ortopedică, cum ar fi corsetele și centurile, sunt dispozitive speciale care se poartă pentru a oferi sprijin și pentru a reduce tensiunea timpului de mișcare. Acestea sunt concepute pentru a reduce presiunea pe o anumită zonă a corpului și pentru a îmbunătăți postura. De asemenea, acestea sunt ideale pentru persoanele care suferă de probleme de spate sau de joasă tensiune musculară.

Pantofi ortopedici

Pantofii ortopedici sunt folosiți de persoane care au probleme cu deplasarea și care trebuie să poarte încălțămintea adecvată pentru a reduce presiunea asupra picioarelor și a genunchilor.

Acestea sunt făcute din materiale moi și durabile și sunt concepute pentru a oferi sprijin adecvat și pentru a reduce impactul asupra picioarelor. Pantofii ortopedici sunt adesea recomandați pentru persoanele care suferă de plantar fasciitis, artrită sau alte probleme legate de picior.

Scaune cu rotile

Scaunele cu rotile sunt dispozitive ortopedice speciale care se folosesc pentru a oferi oamenilor cu probleme de mobilitate un mod comod și eficient pentru a se deplasa. Acestea sunt concepute pentru a oferi sprijin și siguranță, dar și confort.

Scaunele cu rotile sunt ideale pentru persoanele care au probleme de paralizie sau de pierdere a mobilității, acestea ajutând la deplasarea cu mai mare ușurință. Oricât de frumoase și confortabile ar fi scaunele cu rotile, acestea trebuie să fie conforme cu normele medicale, fără să fie deteriorate în timp. Pe MagazinulOrtopedic.ro gasiti diferite modele de scaune cu rotile.

Cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

dispozitive ortopedice pentru mers

În concluzie, dispozitivele ortopedice pentru mers sunt un ajutor indispensabil pentru cei care se confruntă cu probleme musculoscheletice. Utilizarea dispozitivelor ortopedice poate ajuta persoanele să se deplaseze cu mai mare ușurință și să își mențină independența.

Este important să aveți încredere deplină în dispozitivul ales și să evitați utilizarea dispozitivelor slăbite sau deteriorate. Înainte de a achiziționa un dispozitiv ortopedic, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina cel mai potrivit tip de dispozitiv pentru nevoile dvs. Individuale.