Google abandoneaza tabletele – ce viitor au Android si OS?

Prin intermediul vocii lui Rick Osterloh, Google a confirmat ca nu se va mai ocupa de conceperea de tablete

Google Pixel Slate

Este oficial: Google a decis sa renunte la conceperea de tablete. Lasand aceasta categorie de aparate in mainile partenerilor sai, Google a luat o decizie mai mult decat indrazneata. Istoria gigantului Google cu tabletele este complexa. De la recunoasterea acestei piete in 2010, odata cu lansarea iPad de la Apple, Google si-a dorit intotdeauna sa propuna un concurent, ceea ce a si facut, in cele din urma, cu Android. Insa compania nu pare sa fi gasit inca reteta succesului.

Azi, prin intermediul vocii lui Rick Osterloh, Google a confirmat ca nu se va mai ocupa de conceperea de tablete. Google Pixel Slate, vedeta lansarii de produse „made by Google” in octombrie 2018, in urma cu doar cateva luni deci, nu va avea un succesor. In viitor, Google nu va produce decat laptopuri pe acest segment de piata.

Ce viitor au Android si OS?

Dupa o prima lansare oficiala a tabletelor cu Android 3.0 Honeycomb, dupa o noua incercare cu Android 4.1 Jelly Bean, care insotea Google Nexus 7, si o ultima incercare cu Pixel C, Google a abandonat ideea de a produce o tableta cu Android. Compania si-a indreptat mai apoi atentia spre Chrome OS care a dat nastere mai apoi lui Pixel Slate, ajutata de sosirea aplicatiilor Android pe sistem.

Atunci ce viitor se arata pentru ecosistemul Google in ceea ce priveste tabletele? Hiroshi Lockheimer, responsabil cu dezvoltarea Android si Chrome OS, promite ca renuntarea la fabricarea de tablete de catre echipa lui Rick Osterloh nu inseamna abandonul definitiv al acestui format pentru cele doua sisteme de explorare. Ne asigura ca va continua sa lucreze cu partenerii firmei la aceste aparate. Este vorba, bineinteles, despre un raspuns strategic pentru a calma temerile existente pe piata.

Un bulevard pentru Apple

Evident ca Google va continua sa corecteze eventualele probleme ale platformelor sale pe tableta si sa continue sa le „suporte”, insa acesta nu va fi scopul principal al companiei. Niciodata Apple nu a beneficiat de un astfel de „bulevard” pentru comercializarea iPad-ului sau, acum singurul produs de pe piata care propune un ecosistem viabil pentru tableta.