Jamaica – inima Marii Caraibelor

Jamaica, impreuna cu Cuba, Haiti, Republica Dominicana si Puerto Rico, formeaza arhipelagul Antilelor Mari

destinatii Jamaica

Marea albastra turcoaz, plaje tropicale presarate cu palmieri si vara vesnica – asta e Jamaica si mult mai mult de atat.

O insula paradisiaca cu natura pitoreasca, apusuri superbe, pesteri, cascade si izvoare, atat romantice, cat si misterioase, insufletite de zgomotul turistilor, dar care ofera in acelasi timp intimitate si liniste.

Jamaica – locul de nastere al legendarului cantaret de reggae Bob Marley (1945 – 1981) si a treia insula ca marime din Caraibe, al carei nume este tradus din cuvantul indian „haimaka” inseamna „tara izvoarelor”.

Jamaica, impreuna cu Cuba, Haiti, Republica Dominicana si Puerto Rico, formeaza arhipelagul Antilelor Mari. Natiunea insulara este situata in vestul Marii Caraibelor, la 144 km sud de Cuba si la 190 km vest de Haiti si Republica Dominicana, care fac parte din insula Hispaniola.

Desi in imediata apropiere a Americii Latine, tara se afla sub steagul britanic, sub jurisdictia reginei Elisabeta a II-a, iar limba oficiala este engleza. Relieful este in mare parte plat. Cea mai mare parte a teritoriului Jamaicii este ocupata de un platou calcaros, iar cel mai inalt punct este de 2.256 de metri in Muntele Albastru, care se ridica in tinuturile estice ale insulei.

Linia de coasta lunga de 570 km este cea mai atractiva pentru turisti. Multe statiuni exotice, hoteluri de lux si atractii naturale atrag 1,3 milioane de vizitatori pe an. Capitala Jamaicii este orasul Kingston, iar alte centre importante sunt Montego Bay, Portmore, Spanish Town, Mandeville, Oho Rios si Port Antonio.

Ce pot face turistii in Jamaica in afara de a se bucura de vara vesnica si de a admira minunatiile naturii?

In primul rand, trebuie sa incerce celebrul rom jamaican. Si nu numai asta. Magazinele si pietele ofera o abundenta de suveniruri si produse ale mesterilor locali, iar intr-una dintre locatiile frumoase pot bea o ceasca din celebra cafea jamaicana.

Vor vedea cum in aer liber, pe strada, se pregatesc tot felul de preparate condimentate si parfumate, fierbinti la foc mic si atent monitorizate de gazde.

In general, populatia locala este renumita pentru bogatia sa de muzica si traditii de dans mostenite din cultura africana. Si intr-o seara turistii pot participa la un spectacol traditional „tribal” care ii va duce inapoi in timp, in „natura autentica” jamaicana.