Produsele pe care nu ar trebui sa le pui niciodata pe fata

Mastile de casa sunt o modalitate minunata care ajuta la hranirea pielii si imbunatatirea aspectului

masti fata

Mastile de casa sunt o modalitate minunata care ajuta la hranirea pielii si imbunatatirea aspectului. Dar oare toate ingredientele dintr-o masca de casa sunt bune pentru ten? Care sunt ingredientele ce trebuie excluse din ingrijirea zilnica?

  • Lamai

Adesea lamaile sunt recomandate pentru curatarea tenului. Dar s-a dovedit ca aciditatea acestora dauneaza mult pielii. Nivelurile ridicate de acid din lamai pot duce la uscaciune, arsuri si rani pe piele. Este mai bine sa se foloseasca produse concepute special pentru acest lucru si folosirea lamailor sa fie doar in scopuri culinare.

  • Bicarbonat

Mastile de fata si scruburile cu bicarbonat sunt destul de comune. Dar continutul ridicat de pH poate duce la uscarea pielii, care, la randul sau, va duce la un exces de sebum. Expertii sfatuiesc sa nu se foloseasca bicarbonat in ingrijirea pielii, pentru ca, desi este un exfoliant grozav, poate duce la probleme foarte grave si probleme pe termen lung ale pielii.

  • Oua

Proteinele sunt printre cele mai frecvent utilizate produse de casa in ingrijirea pielii. Desigur, in sine nu vor afecta. Principala problema a proteinelor este daca sunt proaspete, pentru ca daca nu sunt, s-ar putea obtine efectul opus.

  • Zahar si sare

Sarea si zaharul sunt exfoliante grozave, dar pentru corp. Uleiul de cocos si zaharul brun pot face pielea extrem de moale si neteda. Dar cand vine vorba de pielea fetei, aceasta este prea sensibila si nu sunt recomandate particulele grosiere.

  • Scortisoara

Se spune ca scortisoara este modalitatea perfecta de a scapa de acnee si de petele intunecate. Insa trebuie stiut ca scortisoara poate provoca arsuri severe, uscaciune si inrosire a pielii.

  • Fixativ

Exista persoane care folosesc fixativul ca pas final in aplicarea machiajului si mai precis ca spray pentru a face machiajul sa reziste mai mult. Toate acele persoane sunt sfatuite sa n-