Serviciile oferite de o clinică stomatologică în materie de detartraj

Cabinet stomatologic Iancului

Detartrajul este un proces esențial pentru menținerea sănătății orale, îndepărtând tartrul și placa bacteriană de pe dinți. Acesta joacă un rol vital în prevenirea cariilor dentare, a bolilor parodontale și a altor probleme dentare.

În acest articol, vom discuta despre serviciile pe care o clinică de stomatologie din Iancului le poate oferi în materie de detartraj.

Detartrajul cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete este cel mai comun tip de detartraj oferit de clinici stomatologice. Acesta folosește unde sonore de înaltă frecvență pentru a elimina tartrul și placa bacteriană de pe suprafața dinților. Este un proces neinvaziv, rapid și eficient.

Air-flow

Air-flow este o metodă de detartraj care folosește un jet de apă, aer și particule fine pentru a îndepărta tartrul, placa bacteriană și petele de pe dinți. Aceasta este o alternativă mai blândă la detartrajul cu ultrasunete, fiind ideală pentru persoanele cu dinți sensibili.

Detartraj subgingival

Detartrajul subgingival este necesar atunci când tartrul se acumulează sub linia gingiei, o zonă dificil de curățat prin metodele obișnuite de igienă orală. Acesta este un proces delicat care necesită experiență și precizie.

Periaj profesional

După detartraj, stomatologii de la Elveto-Dent.ro pot oferi si un periaj profesional. Acesta îndepărtează placa bacteriană rămasă și lasă dinții curați și strălucitori.

Educație pentru igiena orală

În plus față de serviciile de detartraj, o clinică stomatologică ar trebui să ofere pacienților educație în materie de igienă orală.

Aceasta poate include instrucțiuni despre periajul corect al dinților, utilizarea aței dentare, alimentația adecvată pentru sănătatea orală și importanța controalelor dentare regulate.

Stomatologie din Iancului | Elveto-Dent.ro

clinică stomatologică

În concluzie, o clinică stomatologică poate oferi o gamă largă de servicii în materie de detartraj, de la detartrajul cu ultrasunete și air-flow, la detartrajul subgingival și periajul profesional.

Toate aceste servicii contribuie la menținerea sănătății orale și la prevenirea problemelor dentare.