Tot ce trebuie sa stii despre buna functionare a accesoriilor unui laptop ieftin

De aceea si pentru ca isi doresc multumirea clientilor in totalitate, It-Sh.ro ofera acestora cateva sfaturi de mare ajutor in testarea principalelor accesorii ale unui laptop

laptop ieftin

Atunci cand isi cumpara un laptop ieftin, vandut in regim second-hand, clientul trebuie sa acorde mare atentie functionalitatii lui. Chiar daca majoritatea laptopurilor SH dispun de o garantie comerciala de 60 luni, odata cumparat cu un defect, acesta nu va fi considerat valabil pentru returnare, ci mai degraba acceptat constient de client la plata produsului. De aceea si pentru ca isi doresc multumirea clientilor in totalitate, It-Sh.ro ofera acestora cateva sfaturi de mare ajutor in testarea principalelor accesorii ale unui laptop.

Testarea accesoriilor unui laptop ieftin in cinci pasi

  • Testarea tastaturii si a touchpad-ului

Tastatura trebuie verificata atat la exterior, cat si in ceea ce priveste functionalitatea. Nu trebuie sa lipseasca una dintre taste si toate acestea trebuie sa functioneze corect, la timp. La fel si touchpad-ul, sa functioneze fara intarzieri, sa nu prezinte zgarieturi sau alte defecte. In acelasi timp, pot fi verificate functiile sale, anume cele de zoom, atingere cu unul, doua sau trei degete simultan, swipe sau scroll.

  • Testarea porturilor USB si a unitatii CD/ DVD

Clientul trebuie sa testeze porturile USB, mufa pentru casti, porturile pentru internet, HDMI, slotul pentru card SD si unitatea CD/ DVD. Toate intrarile disponibile trebuie sa functioneze corect, avand in vedere ca multe dintre acestea sunt conectate la placa de baza si sunt foarte costisitor de inlocuit ulterior.

  • Verificarea conectivitatii wireless

Nimeni nu isi doreste sa cumpere laptopuri refurbished care nu se pot conecta la wireless, deci clientii trebuie sa se asigure ca pot vizualiza retelele disponibile si ca le pot accesa fara probleme. De asemenea, trebuie verificata functionalitatea Bluetooth-ului.

Laptopuri refurbished  | Laptop ieftin | It-Sh.ro

laptopuri  refurbished

  • Testarea camerei web si a difuzoarelor

Majoritatea camerelor web pentru laptop nu au o calitate inalta. Totusi, e mai bine sa dispuna de o camera web de acest fel, decat sa nu dispuna deloc. In continuare, trebuie verificata calitatea sunetului in difuzoare.

  • Verificarea bateriei

Este posibil ca bateria sa nu poata fi verificata complet din lipsa de cunostinte. Totusi, clientul isi poate face o idee despre durata de viata a bateriei accesand setarile pentru gestionarea energiei din sistemul de operare instalat. Astfel, se poate afla in ce stare este bateria, de cat timp de incarcare are nevoie si cat dureaza o incarcare.