Tulburarile de mers la copii si repercursiunile acestora

Copiii incep sa mearga in jurul varstei de un an (cateva luni in plus sau in minus). Primii pasi ai copilului sunt esentiali pentru parinti, fiind un moment mult-asteptat, care in general este filmat si caruia i se acorda o foarte mare importanta. La varsta de un an, copiii merg sustinuti, in general isi tin picioarele departate si fac pasi mici si rapizi. pe masura ce cresc, copiii incearca sa isi pastreze echilibrul si dupa varsta de trei ani, mersul seamana cu cel al adultului. Cam aceasta este si varsta in care adultii pot remarca tulburarile de mers. Unele se corecteaza in timp, altele necesita evaluare medicala.

Foarte multi copii fac primii pasi si continua sa mearga pe varfuri. Acest tip de mers dispare in jurul varstei de 2 ani, iar in cazul in care copiii continua sa mearga pe varfuri si dupa aceasta varsta, este necesar un consult medical amanuntit, pentru ca se pot confrunta cu o afectiune neurologica cu rolul de a determina spasticitatea membrelor inferioare. Mersul schiopatat este o alta problema locomotorie la copii, care poate fi localizata la nivelul membrului inferior si care necesita investigatii amanuntite.

Care sunt analizele de laborator si imagistice care trebuie efectuate in cazul copiilor care prezinta tulburari de mers?

In primul rand, este necesara o hemoleucograma completa, analize de sange cu ajutorul carora sa poata fi determinat nivelul calcemiei, nivelul seric vitamina D, coagulograma, dar si radiografii, computer tomografie si ecografie articulara.

Diagnosticul tulburarii de mers se pune de catre medicul specialist, in urma unui examen clinic complet si a unei evaluari neurologice. In plus, medicul trebuie sa observe copilul in timp ce acesta merge sau alearga si tratamentul include kinetoterapie, tratament ortopedic, oncologic. Recomandarea medicilor specialisti pentru parintii copiilor care prezinta tulburari la mers este sa ceara ajutor specializat, sa efectueze toate analizele si investigatiile care le sunt recomandate si sa respecte recomandarile medicale care le sunt sugerate. In caz contrar, mersul copilului poate ramane afectat pe toata durata vietii, iar complicatiile pot fi mai grave.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Totul despre uleiul esențial de roiniță

Uleiul esențial de roiniță, cunoscut și sub numele de ulei de melisă, este un extract valoros obținut din planta de roiniță (Melissa officinalis). Această plantă are o lungă istorie de…

Citește

  • Sanatate
  • April 23, 2024
  • 4 minutes Read
Dulceața sănătății: descoperă beneficiile uimitoare ale consumului zilnic de miere

Mierea, acest elixir dulce și aromat produs de albine, este apreciată în întreaga lume nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Consumul zilnic…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

  • June 13, 2024
De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie