Vrei sa devii un agent imobiliar de succes?

Profesia de agent imobiliar devine din ce in ce mai atractiva pentru oameni

agent imobiliar succes

Profesia de agent imobiliar devine din ce in ce mai atractiva pentru oameni. Acest tip de munca se adreseaza persoanelor care cauta o varietate de angajamente la locul munca si doresc sa evadeze din rutina biroului.

Aceasta profesie este o alegere buna pentru toti cei care doresc sa se dezvolte intr-unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei – piata imobiliara, precum si pentru toti cei care cauta un loc de munca dinamic si interesant, fara plafon de venit.

  • Venituri care depind direct de aptitudinile tale

Nu exista plafon de venit in aceasta profesie. Cu cat agentul face mai multe tranzactii si mai mari, cu atat va avea mai multe venituri. Astfel, poate determina singur cat timp va lucra.

Fiecare companie imobiliara are propria sa politica de determinare a veniturilor brokerilor. Unele companii lucreaza cu un salariu fix si un procent din fiecare tranzactie, altele doar cu un procent din tranzactie. Baza ambelor metode de plata este contributia personala, entuziasmul si tranzactiile fiecarui broker.

Ce calitati sunt necesare?

Munca brokerului pare foarte interesanta si chiar usoara. Cu toate acestea, nu este chiar asa. Pentru a fi un bun consultant imobiliar sunt necesare multe calitati care trebuie dezvoltate constant si anume:

  • Comunicativitate

Una dintre cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba orice broker imobiliar este comunicarea. Acest lucru este crucial pentru capacitatea de a comunica cu clientii si de a negocia.

  • Fler

Un bun broker are, de asemenea, fler – pentru piata, clienti, oferte. Joaca adesea rolul unui psiholog care se gandeste cu atentie cum sa comunice cu clientii si potentialii cumparatori, ce sfaturi sa dea, cum sa abordeze pentru a mentine interesul, cautand o modalitate de a satisface cererea unui client.

Profesionalism

Profesionalismul este o calitate necesara pentru majoritatea profesiilor. Cu toate acestea, brokerii trebuie sa fie familiarizati cu tendintele pietei, tipurile de constructie cu avantajele si dezavantajele lor, orasul in care lucreaza cu toate regiunile si dezvoltarea acestora.

Brokerul imobiliar trebuie sa fie pregatit sa invete constant lucruri noi care au legatura cu dezvoltarea industriei – de la lucrul cu canalele de comunicare digitala, pana la toate inovatiile din industrie.

Perseverenta in urmarirea obiectivelor

Brokerii buni sunt hotarati in a-si atinge obiectivele. Ei fac tot posibilul pentru a satisface dorintele clientilor lor. De obicei, desi nu au program fix de lucru, se organizeaza cu atentie in fiecare zi, astfel incat sa isi poata atinge cat mai multe obiective.