3 carti despre singuratate

Sarbatoarea continua, scrisa de Ernest Hemingway, o carte care prezinta singuratatea inr-un mod placut

carti despre singuratate

Din ce in ce mai multi oameni se vad in situatia de a fi singuri, de a se confunta cu un divort, o despartire sau de a nu-si gasi pur si simplu sufletul pereche, de a fi nevoiti sa depaseasca un deces, iar singuratatea ii poate apasa intr-un mod aparte.

Exista, din fericire, carti despre singuratate care ii ajuta pe cititori sa depaseasca frustrarile legate de singuratate determinate de necesitatea izolarii cauzate de pandemie, spre exemplu. Singuratatea poate fi un exemplu bun de gestionare a emotiilor si o perioada de solitudine se poate dovedi mai mult decat utila in viata oamenilor.

Carti in care singuratatea este descrisa ca fiind benefica

Unele carti sunt special concepute pentru a prezenta momente delicate prin care personaje fictive trec, momente care se regasesc si in viata de zi cu zi a oamenilor si care, fara sprijin si suport de specialitate, sunt greu de depasit. Singuratatea este cel mai bine descrisa in urmatoarele carti recomandate tuturor celor care se confrunta cu o asemenea perioada:

  • Jane Eyre, scrisa de Charlotte Bronte, un roman care prezinta felul in care singuratatea ajuta o femeie sa isi dea seama de adevarata ei valoare si sa invete cine este cu adevarat, sa creada in propriile-i puteri chiar si atunci cand altcineva nu o face;

  • Spre far, scrisa de Virginia Woolf, un roman a carei actiune are loc pe o insula indepartata, astfel incat izolarea din interiorul fiecarui personaj este completata de un mediu inconjurator distantat. Scriitoarea prezinta cea mai crunta forma de singuratate si de solitudine, in care oamenii se simt singuri chiar si cand sunt inconjurati de alti oameni;

  • Sarbatoarea continua, scrisa de Ernest Hemingway, o carte care prezinta singuratatea inr-un mod placut. Scriitorul sustine ca indiferent de locul in care se afla, fie ca are sau nu companie, se poate simti inspirat si bine impreuna cu el insusi.