Ajutati copiii sa aiba o dantura frumoasa si sanatoasa!

Dezvoltarea armonioasa a copiilor tine foarte mult de modul de viata cu care sunt obisnuiti in sanul familiei. In unele cazuri insa pot aparea probleme de sanatate in mod inevitabil.

cabinet stomatologic din sector 6

Dezvoltarea armonioasa a copiilor tine foarte mult de modul de viata cu care sunt obisnuiti in sanul familiei. In unele cazuri insa pot aparea probleme de sanatate in mod inevitabil. Printre acestea se numara si deficientele dentare. Micutii pot avea dintisori ce nu se aseaza corespunzator in cavitatea bucala, fapt ce le ingreuneaza procesul de alimentatie, iar in unele cazuri chiar posibilitatea de a vorbi corect. De asemenea, problemele mai pot aparea atunci cand copiii au obiceiul de a suge degetul, schimband cursul de crestere al dintilor sau cand dintii de lapte sunt scosi inainte de termen. In toate aceste situatii, medicii stomatologi recomanda ca micutii sa poarte chiar si un aparat dentar ieftin dar de calitate, care sa le corecteze deficientele.

Aparat dentar ieftin dar de calitate | cabinet stomatologic din sector 6 plazadent.ro

aparat dentar ieftin

Parintii trebuie sa stie in primul rand ca un astfel de obiect este format din bracketi, care se amplaseaza pe suprafata vestibulara si prin mijlocul carora medicul stomatolog trece un arc metalic fixat cu ajutorul unor legaturi. Aceste produse pot fi realizate atat din metal, cat si din ceramica, in functie de preferinte. Montarea lor nu preuspune o procedura dificila, iar un specialist de la un cabinet stomatologic din sector 6 o poate realiza in aproximativ doua ore. Intai de toate, medicul se va ocupa de igienizare prin detartraj si periaj profesional, iar apoi va aplica fiecare braket pe cate un dinte, folosind ciment dentar, care se intareste la lumina unei lampi de fotopolimerizare. La inceput, micutii vor simti un usor disconfort, dar o data cu trecerea timpului, vor beneficia de dintisori foarte bine aliniati, iar zambetul lor va fi unul larg si frumos. Nu exista o perioada predeterminata in care sa fie nevoie de purtarea aparatului: depinde de la caz la caz, in functie de nevoi. Micutii care poarta insa unul trebuie sa fie mai atenti la ingrijirea dintilor, pentru ca trebuie evitate alimentele dure sau crocante, cum ar fi nucile, samburii, semintele si covrigii. De asemenea, se recomanda sa nu se consume alimente din care e necesar sa se muste tare, cum ar fi merele.

Rezultatele se vor vedea in timp, iar micutii vor putea manca mult mai bine si vor avea un zambet de invidiat! Clinica PlazaDent sustine sanatatea orala a copiilor – mai multe informatii aici: https://plazadent.ro/ .