Cinci efecte pozitive ale serviciilor de pedodontie in dezvoltarea copiilor

Primul si cel mai important beneficiu al serviciilor de pedodontie este acela ca dintii copiilor vor fi foarte bine ingrijiti. Tratamentele sunt complexe si vizeaza mai multe afectiuni.

Primii dintisori ai copiilor apar la doar cateva luni de la nastere. Din pacate, parintii inca nu sunt constienti de efectele negative pe care le poate avea o igiena incorect executata, inca de la aparitia primilor dinti. Exista pe piata produse de ingrijire dentara pentru copii, de la paste de dinti fara fluor si periute cauciucate, pana la apa de gura pentru copii de la varsta de 2-3 ani. Insa cel mai important este ca dupa primul an de viata al bebelusului, parintele sa mearga impreuna cu prichindelul la medicul stomatolog pentru servicii de pedodontie Orizont la www.dentago.ro . Aici medicii specialisti asigura tratamente complexe de stomatologie pentru copii in sector 6, unde prichindeii se vor simti in siguranta si parintii se vor asigura ca cei mici vor avea un zambet perfect inca din primii ani de viata.

Beneficiile serviciilor de pedodontie in dezvoltarea copiilor

Primul si cel mai important beneficiu al serviciilor de pedodontie este acela ca dintii copiilor vor fi foarte bine ingrijiti. Tratamentele sunt complexe si vizeaza mai multe afectiuni. Se poate vorbi despre sigilarea dentara, fluorizare, plombe, tratamente endodontice sau chiar extractii. Cel mai des parintii apeleaza la medicul specialist in stomatologie pentru sigilarea dintilor. Dintisorii sunt acoperiti cu un material care nu permite zaharului sau altor elemente sa afecteze smaltul.

Un alt beneficiu al serviciilor de pedodontie este eliminarea durerii, in cazul in care copilul prezinta greutati in a mesteca alimentele sau refuza mancarea, dar si evitarea unui focar de infectie. De cele mai multe ori, dintii trebuie extrasi prematur din cauza cariilor foarte avansate. Dintii de lapte trebuie sa cada la momentul oportun, in caz contrar exista posibilitatea sa creasca foarte stramb.

Cele mai bune servicii de pedodontie Orizont | stomatologie pentru copii in sector 6

pedodontie Orizont

Al treilea motiv pentru care parintii apeleaza la serviciile de pedodontie este acela ca medicul specialist va explica modul corect de periaj, produsele care trebuie folosite de catre copii, ce trebuie sa faca parintii in cazul in care observa aparitia unor carii, in cazul in care observa inflamarea gingiilor sau eruperea lor in pozitii anormale.

Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa isi duca prichindeii la medicul stomatolog inca din primii ani de viata pentru al familiariza cu mediul din cabinet. Astfel, ii vor elimina teama de doctor si vor contribui la dezvoltarea armonioasa a danturii, la monitorizarea permanenta a acesteia, iar la primele semne ale aparitiei cariilor, medicul va actiona prompt.