Care este cea mai buna solutie pentru nevoile afacerii tale sau pentru nevoile tale personale: imprimanta laser sau inkjet?

In timp ce imprimantele laser imprima mult mai bine documentele text si redau fidel chiar si cele mai mici fonturi, cele cu jet de cerneala imprima mult mai bine fotografiile.

imprimanta inkjet

Nevoia achizitionarii unei imprimante este din ce in ce mai pregnanta, atat din punctul de vedere al necesitatilor personale ale utilizatorilor casnici, cat si din punctul de vedere al necesitatilor profesionale ale utilizatorilor din mediul business si nu numai. Imprimanta este un dispozitiv mic, ieftin si indispensabil si in familiile cu copii la scoala, si in familiile in care unul dintre membri lucreaza la domiciliu sau lucreaza suplimentar acasa, dar mai ales in afacerile cu domeniu specific de functionare.

Pentru ca era in care traim este una digitala, in care totul se petrece in mediul online, in care documentele si fotografiile sunt stocate pe diverse dispozitive electronice, este necesar uneori ca acestea sa fie scoase si pe hartie, adica sa fie printate. Imprimantele pot fi de doua tipuri, si anume cu jet de cerneala si cu laser, iar utilizatorii trebuie sa aleaga cea mai buna solutie pentru afacerea lor sau pentru nevoile lor personale.

Principii de functionare pentru imprimantele inkjet si laser, avantaje si dezavantaje

Imprimantele inkjet sau cu jet de cerneala functioneaza gratie unui dispozitiv de imprimare care arunca cerneala pe hartie sub forma unor picaturi microscopice cu ajutorul unor duze. Imprimantele laser, pe de alta parte, functioneaza pe baza unei raze laser caee imprima imaginea pe un tambur electric rotativ.

In timp ce imprimantele laser imprima mult mai bine documentele text si redau fidel chiar si cele mai mici fonturi, cele cu jet de cerneala imprima mult mai bine fotografiile. Imprimantele laser imprima mult mai repede decat cele inkjet, insa cele cu jet de cerneala sunt mult mai ieftine decat cele laser.

Comparatiile pot continua si se poate afirma faptul ca un cartus laser poate printa pana la 2000 de pagini, in timp ce cartusele unei imprimante cu jet de cerneala pot imprima pana la 200 de pagini. Nu in ultimul rand, din punctul de vedere al stocarii colilor de hartie, imprimantele laser pot primi pana la 250 de coli, in timp ce imprimantele inkjet pot stoca intre 50 si 150 de coli.