Ce trebuie sa ia in calcul un artist atunci cand isi cumpara o tableta grafica?

Cu tehnologia de astazi, chiar si tabletele grafice de nivel basic sunt o piesa excelenta si ii vor imbunatati utilizatorului abilitatile de arta digitala.

achizitionare tableta

Cu o multitudinea de tablete de desen disponibile pe piata in ziua de azi, unui artist ii va fi din ce in ce mai dificil sa aleaga o tableta care sa se dovedeasca cea mai potrivita pentru el sau ea. Tabletele de desen pentru artisti au mai multe forme si dimensiuni, cu multe caracteristici si functii diferite, ceea ce face ca decizia sa fie si mai dificila pentru cei care nu sunt siguri de ceea ce au nevoie.

Unii isi pot dori doar o experienta artistica simpla, o tableta de desen doar pentru hobby; altii cauta o tableta care poate fi folosita pentru munca profesionala. Cea mai buna tableta grafica ii va permite utilizatorului sa deseneze, sa picteze, sa scrie si sa editeze. De asemenea, sunt foarte potrivite pentru copii, pentru a-i ajuta sa invete cum sa deseneze sau pentru a-i incuraja sa devina mai creativi.

Cu tehnologia de astazi, chiar si tabletele grafice de nivel basic sunt o piesa excelenta si ii vor imbunatati utilizatorului abilitatile de arta digitala.

Lucruri care trebuie luate in considerare la cumpararea tabletei grafice.

Dimensiunea – Daca lucrarea implica ilustratii in care conteaza detaliile fine, cu siguranta o tableta mai mare va ajuta, dar nu este intotdeauna mai buna. O tableta mica ocupa mai putin spatiu si este, de obicei, mai putin costisitoare. Daca utilizatorul nu are nevoie, intr-adevar, de un ecran mai mare, atunci o tableta de 4 inchi pe 5 inchi sau de 6 inchi pe 8 inchi ar trebui sa fie perfect adecvata.

Conectivitate – Inainte de achizitionare, clientul trebuie sa se asigure ca obtine o tableta care se va conecta cu usurinta la computer si, eventual, chiar la camera foto. Majoritatea computerelor moderne se vor conecta cu USB sau HDMI, iar camere foto cu mini HD sau USB.

Pret – In general, pretul unei tablete de desen pentru artisti va diferi in functie de performanta. Acum exista branduri care lanseaza si tablete mai accesibile ca pret, care nu sunt doar pentru artisti, ci si pentru copii sau studenti. Un artist va trebui sa ia in calcul ca tabletele profesionale vor costa mult mai mult.