Care sunt urgentele stomatologice si cum pot fi prevenite acestea?

Orice afectiune dentara poate fi prevenita printr-o igiena orala eficienta si prin efectuarea controalelor stomatologice periodice, la clinica Elveto-Dent.ro.

Vizita la medicul dentist ar trebui sa aiba loc periodic, chiar daca nu sunt prezente simptomele vreunei afectiuni dentare. Atunci cand este vorba insa despre o afectiune foarte dureroasa sau care este insotita de simptome ce nu se amelioreaza nici dupa administrarea de medicamente, atunci este cazul sa se mearga urgent la stomatolog, un cabinet de urgente stomatologice non-stop in Iancului fiind in cadrul clinicii Elveto Dent.

Astfel, medicul dentist va evalua stare pacientului, problemele dentare cu care se confrunta si posibilele cauze ale aparitiei acestora, pentru a putea interveni rapid in vederea ameliorarii simptomelor si pentru elaborarea unui plan de tratament, care uneori poate fi unul de lunga durata.

Care sunt cele mai des intalnite urgente stomatologice?

Exista multa situatii care sunt considerate a fi urgente stomatologice, pentru care este necesara interventia medicului dentist in cel mai scurt timp. Cu toate acestea, adesea, pacientii amana vizita la stomatolog pana in momentul in care simptomele devin insuportabile.

Principalul motiv pentru care oamenii se prezinta la cabinetul de urgente stomatologice este durerea dentara, care nu mai cedeaza nici dupa administrarea unor analgezice. Numai ca o astfel de durere poate fi provocata de diferite probleme dentare, astfel ca si tratamentul aplicat va fi diferit.

De exemplu, una dintre situatiile des intalnite in clinica stomatologica din sectorul 2, Elveto Dent, este stadiul avansat al unor carii dentare, care au dus la aparitia infectiilor dentare, abceselor si umflarii gingiei sau obrazului.

Urgente sunt insa si sangerarile abundente din diferite zone ale cavitatii orale, dintii mobili, mai ales daca sunt insotiti de durere ori chiar si o lucrare dezlipita, deoarece interventia rapida a medicului dentist poate ajuta la prevenirea evoluarii problemei respective.

Urgente stomatologice non-stop in Iancului | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Urgente stomatologice non-stop in Iancului

Cum pot fi prevenite urgentele stomatologice?

Daca este vorba despre un dinte rupt sau luxat, in urma unui accident – o alta situatie considerata urgenta stomatologica – atunci nu se poate vorbi despre o preventie, decat de mai multa atentie. In schimb, orice afectiune dentara poate fi prevenita printr-o igiena orala eficienta si prin efectuarea controalelor stomatologice periodice, la clinica Elveto-Dent.ro.

De asemenea, inca de la cel mai mic semn suspect, aparut la nivelul cavitatii orale, ar trebui sa se consulte medicul dentist.