Meteode de a scapa natural de zahrul din sange

Exercitiile fizice regulate ii pot ajuta pe oameni sa atinga/ sa mentina o greutate moderata si sa creasca sensibilitatea la insulina ceea ce inseamna ca celulele pot folosi mai eficient zaharul disponibil in sange.

alimente indice glicemic scazut

Nivelul ridicat de zahar din sange, cunoscut si sub denumirea de hiperglicemie, este asociat cu diabetul si prediabetul. Exista o serie de factori care pot afecta gestionarea zaharului din sange si pot duce la hiperglicemie.

Factorii externi includ optiunile alimentare, anumite medicamente, un stil de viata sedentar si stresul pe cand factorii interni sunt legati de incapacitatea organismului de a produce mai multa insulina.

Gestionarea nivelului zaharului din sânge este deosebit de importanta pentru persoanele cu diabet, deoarece nivelurile cronice crescute pot duce la complicatii punand inclusiv viata in pericol.

Cum pot avea grija oamenii de propria sanatate?

Exercitiile fizice regulate ii pot ajuta pe oameni sa atinga/ sa mentina o greutate moderata si sa creasca sensibilitatea la insulina ceea ce inseamna ca celulele pot folosi mai eficient zaharul disponibil in sange.

Gestionarea consumului de carbohidrati – aportul de carbohidrati influenteaza puternic nivelul de zahar din sange motiv pentru care medicii specialisti recomanda un consum modernat de paste fainoase, patiserie sau paine.

Consumul fibrelor – acestea incetinesc digestia carbohidratilor si absorbtia zaharului, promovand astfel o crestere treptata a nivelului de zahar din sange. Alimentele bogate in fibre sunt: legumele, fructele, leguminoasele sau cerealele integrale.

Hidratarea ajuta la mentinerea nivelul zaharului din sange in limite sanatoase. Pe langa prevenirea deshidratarii, apa ajuta rinichii sa elimine orice exces de zahar prin urina. Consumul regulat de apa poate rehidrata sangele, poate scadea nivelul zaharului din sange si poate reduce riscul de diabet.

Controlul portiilor poate ajuta la reglarea aportul de calorii si la mentinerea unei greutati moderata. Monitorizarea dimensiunilor portiei ajuta, de asemenea, la prevenirea cresterilor de zahar din sange.

Alegerea alimentelor cu un indice glicemic scazut. Printre cele mai comune se numara bulgurul, orzul, iaurtul grecesc, ovazul, fasolea, lintea, leguminoasele, pastele din grau integral si legumele fara amidon.

Gestionarea nivelului de stres – stresul poate afecta nivelul zaharului din sange. Atunci cand oamenii sunt stresati, corpul secreta hormoni numiti glucagon si cortizol, care provoaca cresterea nivelului de zahar din sange. Exercitiile fizice si metodele de relaxare precum yoga pot ajuta, de asemenea, la corectarea problemelor de secretie de insulina in randul persoanelor cu diabet cronic.