Cateva sfaturi de stiut inainte de a pleca in Indonezia

Desi este de neuitat vizitarea faimoaselor situri ale insulei, exista secrete si lucruri la fel de interesante in viata de zi cu zi a locuitorilor. Cel mai bine este ca turistii sa fie in contact cu localnicii si sa discute cu ei. Cu putin noroc, pot participa la petreceri, dansuri, lupte de cocosi

Indonezia

Indonezia este o regiune a lumii care trezeste adesea curiozitate. Cu cele 17.000 de insule care impodobesc doua oceane, si anume Oceanul Pacific si Oceanul Indian, aceasta tara promite o vacanta de neuitat. Fiecare insula are propria sa cultura si identitate. Bunatatea, zambetul si ospitalitatea locuitorilor sunt remarcabile. Natura nealterata incurajeaza deseori descoperirea. Cu toate acestea, atunci cand cei interesati se pregatesc pentru plecare, trebuie sa aiba in vedere sfaturile de mai jos pentru a profita la maximum de sederea lor in Indonezia.

  • Nu uita de viza

Inainte de plecare, actele de identitate si documentele similare trebuie sa fie valabile. In special, viza turistica care este obligatorie, autoritatile o vor obtine in aeroporturile tarii. Aceasta permite ca doritorii sa ramana in tara o luna sau o perioada de 30 de zile. Nu este nevoie sa se solicite in tara lor, cu exceptia cazului in care se opteaza pentru un sejur all-inclusive la o agentie de turism. Cu toate acestea, marea majoritate a calatorilor care stau acolo in mai putin de 30 de zile isi fac viza in Indonezia.

  • Include Bali in itinerariu

Bali este, fara indoiala, insula esentiala din Indonezia. Multe site-uri de calatorii o recomanda chiar si pentru frumusetea sa, bogatiile sale culturale si naturale.

Desi este de neuitat vizitarea faimoaselor situri ale insulei, exista secrete si lucruri la fel de interesante in viata de zi cu zi a locuitorilor. Cel mai bine este ca turistii sa fie in contact cu localnicii si sa discute cu ei. Cu putin noroc, pot participa la petreceri, dansuri, lupte de cocosi etc.

  • Alegeti taxiuri cu contoare

Turistii sunt adesea tinta soferilor de taxi. In Indonezia, unii sunt dornici sa conduca turistii naivi. Acesti soferi reusesc uneori sa ofere preturi prohibitive. Este important ca turistii sa nu-si iroseasca bugetul pentru acest lucru. Pentru a evita capcanele, trebuie sa opteze pentru taxiuri echipate cu un contor.