Cele mai frumoase orase scandinave de vizitat

orase scandinave

Fie in carti, fie in filme istorice, am auzit adesea de Scandinavia. O regiune a miturilor si legendelor, a vikingilor, dar si a frigului polar. Scandinavia este un grup de tari din Europa de Nord care include Danemarca, Norvegia si Suedia, uneori si Finlanda, Islanda si Insulele Feroe, tari cu o gama considerabila de culturi si limbi.

Cele mai frumoase orase scandinave care se pot vizita in urmatoarea vacanta

Copenhaga, capitala Danemarcei.

Atunci cand vine vorba despre turism, Copenhaga are cu ce sa seduca inclusiv cele mai exigente persoane. Are 390 de km de piste ciclabile si roller coastere. Se spune despre el ca este cel mai fericit oras din lume, are cele mai frumoase gradini Tivoli, dar si cea mai delicioasa gastronomie.

Este fara indoiala unul din cele mai frumoase orase de aici. Are cladiri frumoase, superbe galerii si muzee, canale remarcabile, numeroase cafenele cool, dar si superbe cartiere.

Insulele Lofoten.

Daca ai norocul sa ajungi aici intre lunile septembrie si martie, poate vei avea sansa sa vezi celebrele aurore boreale. Natura linistita si fiordurile vor incanta cu siguranta amatorii de natura. Iar daca vrei sa afli mai multe despre istoria insulelor, poti ajunge si pe la muzeul Vikingilor.

Stockholm, Suedia.

Este frumoasa capitala a Suediei si are o reputatie de oras seducator si sofisticat. Are un centru istoric linistit si fermecator, numit Gamla Stan unde vei gasi castele si stradute medievale, una din cele mai mari colectii de muzee din lume, o arhitectura uimitoare si numeroase parcuri.

Bergen, Norvegia.

Este un oras cu cea mai frumoasa eleganta naturala, cu case vechi si minunate, si minunate casute de lemn care domina malul marii, un lucru care adauga un plus de farmec peisajului. Una din cele mai uimitoare experiente este calatoria cu trenul de la Oslo la Bergen, una din cea mai pitoresca din lume.

Malo, Suedia.

Este un oras primitor, cu o multime de casute vechi, uimitoare, cu gradini magnifice, cu cele mai frumoase cladiri si casute din caramida, tipice. Ofera o experienta unica in materie de cultura, shopping si activitati pentru timp liber.