Cauzele atacului de cord

Infarctul miocardic consta in moartea celulelor din muschiul inimii – miocard. Acesta apare din cauza blocarii uneia dintre arterele coronare care furnizeaza sange catre inima.

Acest lucru poate fi cauzat de un cheag de sange. Apoi aceasta parte a inimii ramane fara oxigen. Viata unei celule lipsite de oxigen dureaza cateva minute, dupa care moare.

Infarctul miocardic afecteaza tot mai multi tineri. La femei, aceasta problema nu apare decat dupa varsta de 50 de ani, intrucat dupa modificarile produse de menopauza, hormonii care protejeaza vasele de sange de ateroscleroza isi reduc potenta.

Infarct

Barbatii sunt mai afectati decat femeile in acest sens. Principala cauza a atacului de cord este ateroscleroza. Daca cineva din familie a avut un atac de cord, este mai probabil sa se intample acest lucru.

Ateroscleroza, care duce la un atac de cord, este acumularea de grasime pe peretii vaselor de sange mai mari. Excesul de colesterol si lipide duc la formarea de depozite de grasime in vasele de sange si astfel la formarea placilor de ateroscleroza.

Aceste placi se pot rupe si se pot transforma intr-un cheag de sange. Daca cheagul de sange calatoreste rapid prin sistemul circulator, poate bloca complet artera coronara.

Placa aterosclerotica se poate rupe la hipertensiune arteriala sau palpitatii. Uneori un atac de cord apare fara un motiv aparent, in absenta stresului fizic sau emotional.

Obezitatea si lipsa exercitiilor fizice se numara printre cauzele care predispun la infarct. Colesterolul rau, care se acumuleaza pe peretii vaselor de sange, este, de asemenea, o cauza a atacurilor de cord.

Fumatul este unul dintre cei mai periculosi factori care provoaca un atac de cord. Hipertensiunea arteriala este, de asemenea, un factor . Diabetul poate provoca si el un atac de cord.

Asadar, chiar si unul dintre factorii de risc poate provoca un atac de cord, iar combinatia lor este foarte periculoasa. Scaderea in greutate, renuntarea la fumat, alimentatia adecvata si exercitiile fizice pot reduce riscul de atac de cord.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Totul despre uleiul esențial de roiniță

Uleiul esențial de roiniță, cunoscut și sub numele de ulei de melisă, este un extract valoros obținut din planta de roiniță (Melissa officinalis). Această plantă are o lungă istorie de…

Citește

  • Sanatate
  • April 23, 2024
  • 4 minutes Read
Dulceața sănătății: descoperă beneficiile uimitoare ale consumului zilnic de miere

Mierea, acest elixir dulce și aromat produs de albine, este apreciată în întreaga lume nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Consumul zilnic…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

  • June 13, 2024
De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie