Ce dispozitiv ortopedic se potriveste nevoilor fiecarui pacient in parte?

Mersul cu ajutatoare poate parea dificil la inceput, insa urmand sfaturile specialistilor MagazinulOrtopedic.ro si punandu-le in practica, deplasarea se va face in conditii de deplina siguranta.

Pacientii care au suferit de o fractura la nivelul piciorului, coapsei sau gambei, cei care au suferit un accident rutier sau chiar o procedura chirurgicala la nivelul membrelor inferioare, precum si pacientii varstnici care nu mai au suficienta stabilitate pe propriile picioare au nevoie de un dispozitiv ortopedic ajutator.

Acest dispozitiv poate fi o carja, un baston sau un cadru de mers pentru deplasarea in siguranta a pacientilor. Mersul cu ajutatoare poate parea dificil la inceput, insa urmand sfaturile specialistilor MagazinulOrtopedic.ro si punandu-le in practica, deplasarea se va face in conditii de deplina siguranta.

Diferenta intre carje, baston si cadru de mers

Carjele sunt necesare pacientilor care au suferit de un traumatism sau au fost supusi unei proceduri chirurgicale in urma caruia medicul interzice folosirea membrului afectat. Carjele se tin lipite de corp si pacientii se folosesc de maini pentru sustinerea greutatii. Mersul cu carje nu este dificil, dar pacientii trebuie sa se concentreze asupra drumului, nu asupra pozitiei picioarelor.

Un cadru ortopedic, pe de alta parte, va permite pacientilor un mai bun control al distribuirii greutatii prin folosirea bratelor si diminuarea fortei obtinute prin intermediul picioarelor. Acestia sunt sfatuiti sa nu se grabeasca atunci cand folosesc un cadru, manerele sa ajunga la nivelul incheieturii mainii si mersul sa fie lejer, cu pasi mici atunci cand doresc sa intoarca dispozitivul ortopedic.

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

Bastonul, pe de alta parte, poate fi de folos tuturor pacientilor care au mici probleme de echilibru, care se confrunta cu scaderea fortei musculare si durere la nivelul unuia din membrele inferioare. Bastonul ajuta pacientii varstnici sa duca o viata independenta.

Sfaturi importante pentru folosirea in siguranta a dispozitivelor ortopedice

Indiferent de dispozitivul ortopedic recomandat de catre specialisti, pacientii trebuie sa stie ca trebuie sa tina cont de unele sfaturi pentru a-l folosi in siguranta. Acestia trebuie sa indeparteze covoarele si carpetele ce pot provoca alunecari, trebuie sa securizeze cablurile electrice din perimetrul incaperii, sa foloseasca la baie covoare antiderapante, bare de sustinere si inaltatoare de toaleta.