Cele mai bune gesturi pentru a avea grija de sanatate

gesturi pentru a avea grija de sanatate

Cei care vor sa aibă grija de sanatatea lor, trebuie sa stie ca este mai usor fata de ce ar putea sa creada. Iata care sunt lucrurile care trebuie sa fie aplicate in viata de zi cu zi.

Descoperirea proteinelor vegetale

Mâncătul de mai puțină carne este benefic pentru portofelul nostru, pentru sănătatea noastră… dar și pentru cea a planetei. Așa că trebuie sa se incerce sa să încorporeze in mesele noastre leguminoase (linte, fasole, năut etc.), tofu, tempeh, proteine vegetale texturate (TVP) sau seitan.

Este nevoie de timp pentru relaxare

Cine are timp pentru asta, ar putea spune unii? Dar corpul nostru este prețios și nu trebuie neglijat, și nici sănătatea noastră mentală nu trebuie neglijată. Așa că este nevoie de 30 de minute sau o oră – da, o oră! – în timpul zilei, de câteva ori pe săptămână, pentru a ne relaxa. Poate fi vorba despre pui de somn, o baie fierbinte, un ceai de plante, un masaj, pe scurt, să facem ceva ce place.

Trebuie sa se stabileasca o rutină pentru un somn mai bun

Adica sa se incerce să se mearga la culcare cam la aceeași oră în fiecare seară și să se faca lucrurile în aceeași ordine înainte de a merge la culcare: închiderea ecranelor, punerea pijamalei și spalatul pe dinți, un ceai de plante, o baie sau cititul unei carti și adoptărea unei tehnici de calmare (meditație, yoga, stretching) pentru relaxare.

Trebuie sa se faca iesiri în natură în mod regulat

Expunerea la natură are multe beneficii, inclusiv scăderea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale și creșterea vitalității. Simplul fapt de a fi în contact cu natura – timp de 10, 20 sau 30 de minute – în fiecare săptămână este suficient pentru a vedea rapid beneficiile.

Trebuie sa petreaca mai mult timp cu oamenii iubiți

Relațiile sunt super importante pentru bunăstarea noastră și pentru sănătatea creierului. Așa că toata lumea trebuie sa se asigure ca petrece timp de calitate cu oamenii iubiți, fie că este vorba de o seară de film și popcorn, o plimbare cu prietenii sau o discuție la cafeneaua locală.