Care sunt diferitele aplicatii ale aparatului ecograf?

Ecografia este utilizata in principal pentru a observa un fat in timpul sarcinii, dar este folosita si pentru a examina o problema de sanatate legata de o parte a anatomiei sau de un organ.

Aceasta este o examinare efectuata in cadrul unei unitati medicale, fiind foarte utila in situatii de urgenta, cum ar fi traumatisme, sau in timpul spitalizarii unui pacient. Pentru efectuarea acestei examinari medicale se utilizeaza un aparat ecograf, care poate fi dotat cu mai multe sonde, de diferite tipuri, care sa permita utilizarea dispozitivului medica in mai multe situatii.

Cum se utilizeaza un aparat ecograf?

Aparatul cu ultrasunete (ecograful) este echipat cu un ecran, o consola si o sonda. Aceste componente sunt plasate pe un carucior mobil, ceea ce faciliteaza mutarea aparatului de la un departament la altul, daca este necesar. Durata unei examinari cu ultrasunete este de aproximativ 5 pana la 30 de minute. Inainte de inceperea examinarii, pielea pacientului este acoperita cu un gel in locul care urmeaza a fi investigat.

Aceasta procedura permite transmiterea ultrasunetelor prin sonda si faciliteaza miscarile de rotatie ale sondei. Tehnicianul configureaza apoi aparatul pentru a elibera ultrasunetele catre sonda. Ultrasunetele patrund in piele si afiseaza imaginile rezultate pe ecran. In timpul acestei examinari nu se emite nicio radiatie.

Diferite functii ale ultrasunetelor

Desi este cunoscut cel mai mult datorita utilizarii ca monitor fetal, ecograful poate fi folsoit si pentru a vizualiza fluxul sanguin, interiorul arterelor, al vaselor si al sistemului cardiac (artere si vase blocate). Aceasta aplicatie a ultrasunetelor se numeste “eco-Doppler” si este o examinare cu ultrasunete de foarte mare precizie. Ultrasunetele sunt, de asemenea, utilizate in tratamentul infiltratiilor cu cortizon si in infiltratiile colorate pentru organele sau tesuturile care sunt mai putin vizibile pe ecran.

Aparat ecograf | monitor fetal | Med-Tehnica.ro

Aparat ecograf

Aproape fiecare parte a corpului uman poate fi scanata cu ajutorul unui aparat ecograf, care paote fi gasit in magazinul online Med-Tehnica.ro: genunchiul, incheietura mainii (tunel carpian), cotul (epicondilita), umarul (luxatie, calcificare), abdomenul, inima etc.

Examinarile cu ultrasunete pot fi repetate de mai multe ori, daca este necesar, fara niciun pericol pentru pacient, putand fi utilizate chiar si in cazul copiilor.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Totul despre uleiul esențial de roiniță

Uleiul esențial de roiniță, cunoscut și sub numele de ulei de melisă, este un extract valoros obținut din planta de roiniță (Melissa officinalis). Această plantă are o lungă istorie de…

Citește

  • Sanatate
  • April 23, 2024
  • 4 minutes Read
Dulceața sănătății: descoperă beneficiile uimitoare ale consumului zilnic de miere

Mierea, acest elixir dulce și aromat produs de albine, este apreciată în întreaga lume nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Consumul zilnic…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie

Avantajele masajului sexual pentru femei

  • April 30, 2024
Avantajele masajului sexual pentru femei