Comportamente gresite care provoaca deteriorarea dintilor

urgente stomatologice in sector 2

Standardele de igiena orala spun ca sunt necesare doua sesiuni de periaj zilnic, utilizarea atei dentare si doua vizite anuale la medicul stomatolog. O igiena orala buna este piatra de temelie a unui zambet sanatos, insa cu toate eforturile, este posibil ca dintii sa nu fie asa sanatosi cum va asteptati. Stiati ca este posibil sa faceti anumite lucruri in viata de zi cu zi care sa puna in pericol sanatatea dentara?

Iata cateva comportamente care pot provoca vatamari imediate ale dintilor (ruperea sau craparea) sau deteriorari in timp (eroziunea stratului de protectie sau retragerea gingivala)!

  1. Utilizarea periuteti gresite poate dauna gingiei si dintilor, dar mai mult, poate deteriora suprafata dintilor. O periuta cu peri moi ar fi ideala pentru a proteja dintii.

  2. Periajul prea apasat si prea frecvent, chiar si cu periuta potrivita, poate deteriora dintii si irita gingiile. O miscare usoara este mai mult decat suficienta pentru a indeparta placa bacteriana sau resturile de mancare de pe suprafata dentara.

  3. Obiceiul de a roade unghiile este foarte daunator dintilor. Acest comportament nervos exercita forte musculare parafunctionale care pot slabi rezistenta dintilor, cauzandu-le fracturi si fisuri.

  4. Bruxismul sau scrasnirea dintilor, precum si inclestarea maxilarului, exercita forte musculare excesive care pot duce la uzura dentara, fracturi, slabiciune, dureri la nivelul maxilarului si alte simptome. Adesea apare in timp ce oamenii dorm, iar o solutie buna ar fi achizitia unei gutiere.

  5. Unor oameni le place sa crape in dinti cuburi de gheata, nuci sau alte alimente sau obiecte tari. Forta aplicata de dinti pentru indeplinirea scopului este extrem de mare, ceea ce duce la deteriorarea lor rapida.

  6. Jocurile de contact fara o gutiera pot fi un pericol mare pentru dinti. Purtarea unei gutiere poate reduce riscul de pierdere a dintilor, de taieturi sau alte deteriorari.

Bine ar fi ca dintii sa fie folositi doar in scopul in care au fost creati, adica acela al masticatiei si al vorbirii. Numai asa, acestia ar putea fi protejati de probleme. Oricand aveti o problema dentara cauzata de obiceiuri nesanatoase sau neatentie, accesati elveto-dent.ro si programati o vizita la cabinet. La aceasta clinica stomatologica din sector 2 pacientii pot rezolva orice tip de problema dentara. Este foarte important sa stiti ca atunci cand va confruntati cu urgente stomatologice in sector 2, Elveto Dent are usa deschisa si pentru astfel de interventii!