Cum procedezi in cazul unei fracturi dentare?

Urmarile sunt destul de grave daca pacientii nu actioneaza imediat si nu se prezinta la medicul stomatolog. Fracturile dentare intra in categoria urgente stomatologice si se pot trata fara probleme la clinica stomatologica sector 4, cu adresa virtuala implantologiesector4.ro.

urgente stomatologice

Sunt situatii care nu pot fi prevenite, atat la copii, cat si la adulti, in ceea ce priveste sanatatea si integritatea danturii. Exista fracturi dentare care se pot produce in urma unui traumatism, a unui accident de masina sau a unui incident neplacut de orice fel. Urmarile sunt destul de grave daca pacientii nu actioneaza imediat si nu se prezinta la medicul stomatolog.

Fracturile dentare intra in categoria urgente stomatologice si se pot trata fara probleme la clinica stomatologica sector 4, cu adresa virtuala implantologiesector4.ro.

Ce se intampla cu dintele fracturat?

Fractura dentara este diferita de fisura dintelui. In cazul fisurii, apar striatii la nivel dentar, insotite de sensibilitate. In caz de fractura, in schimb, segmentul dentar este complet detasat. Fractura dentara este o urgenta stomatologica, deoarece, dupa un asemenea eveniment, se poate pierde vitalitatea dintelui, se poate produce moartea nervului, moartea de substanta dentara insotita de sensibilitate la rece si cald, precum si alterarea functiilor de masticatie, de deglutitie si de fonatie. In plus, in urma unei fracturi dentare, si estetica faciala are de suferit.

Exista mai multe tipuri de fracturi dentare, acestea deosebindu-se in functie de traiectul de fractura, de nivelul la care se produc si de profunzime. Cele mai grave fracturi sunt cele care au un prognostic foarte rezervat si in cazul carora este recomandata extractia dintelui.

Fracturile dentare se intampla mult mai des decat isi pot inchipui pacientii, de aceea este recomandat ca acestia sa fie foarte bine informati si sa stie cum trebuie sa procedeze in asemenea situatii, pentru a usura munca medicului stomatolog si pentru a imbunatati aspectul dintelui fracturat. In urma accidentelor care se soldeaza cu fractura dintilor, fiecare ora conteaza pentru reusita tratamentului de salvare a dintilor.

Ce faci in cazul unui dinte fracturat in mod accidental?

Prezenta de urgenta la medicul specialist stomatolog este obligatorie. In mod normal, dintii fracturati pot fi reconstruiti si tratati si, de aceea, este foarte important ca pacientii sa ajunga cat mai repede la medic. Se recomanda pastrarea fragmentului de dinte pentru a putea fi recuperat, iar medicul stomatolog va incerca sa il lipeasca de dinte.

Urgente stomatologice | clinica stomatologica sector 4 | implantologiesector4.ro

clinica stomatologica sector 4

In cazul in care dintele este spart in mai multe locuri sau bucatile s-au pierdut, este necesara reconstructia dentara. Dintii mobili intra in atentia medicilor stomatologi, deoarece necesita interventie speciala. Fie dintele care a devenit mobil in urma unui traumatism este legat de dintii vecini, fie se vor realiza gutiere personalizate dupa modelul dintilor, pe care pacientul le va purta permanent.