De ce sa te programezi la masaj? Cateva motive

masaj

Dupa o saptamana lunga si grea, este un adevarat lux sa te programezi si sa te rasfeti cu un masaj relaxant. Sentimentul de a va simti muschii incordati si suprasolicitati cum se relaxeaza este nepretuit.

In timp ce un masaj poate fi o placere pura, acesta poate, de asemenea, sa va ofere sanatatea si bunastarea generala de care aveti nevoie.

Imbunatatirea circulatiei sangelui

Beneficiile masajului nu trebuie subestimate niciodata. Imbunatatirea circulatiei este doar o parte din ceea ce se intampla in organism atunci cand beneficiati de sesiuni regulate de masaj. O buna circulatie ofera muschilor deteriorati, intepeniti sau incordati alimentarea cu sange de care au nevoie disperata pentru a promova vindecarea. In timpul unui masaj, circulatia este imbunatatita prin manipularea fizica a tesuturilor moi, precum si prin substantele chimice care sunt eliberate ca raspuns la relaxarea corpului dumneavoastra.

Relaxarea si reducerea stresului

Atunci cand organismul este incordat si stresat, acesta produce niveluri nesanatoase de cortizol, hormonul stresului. Nivelurile ridicate de cortizol pot contribui la cresterea in greutate, insomnie, dureri de cap si probleme digestive. Unul dintre numeroasele beneficii ale masajului este ca s-a demonstrat ca acesta reduce nivelul de cortizol din organism si ajuta organismul sa intre intr-un mod de recuperare. Masajul poate declansa, de asemenea, sentimente de durata de relaxare, de reducere a stresului si de imbunatatire a starii de spirit.

Intarirea sistemul imunitar

Nu este surprinzator faptul ca persoanele supuse unui nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabile la boli si leziuni. Stresul este deseori asociat cu tulburari de somn si o alimentatie deficitara, iar impactul tuturor acestor factori isi pune amprenta asupra sistemului imunitar al organismului. Capacitatea sa naturala de a se proteja impotriva infectiilor, a agentilor patogeni si a bacteriilor este mult redusa. Studiile au aratat ca sesiunile regulate de masaj nu numai ca reduc stresul, dar intaresc si sistemul imunitar prin cresterea nivelului de activitate a “celulelor T ucigase” naturale ale organismului, care lupta impotriva virusilor.

Imbunatatirea flexibilitatii si a posturii

Sesiunile regulate de masaj pot face minuni pentru flexibilitate si postura. Masajul ajuta la slabirea si relaxarea muschilor si amelioreaza punctele de presiune, permitand articulatiilor sa aiba o mai mare libertate de miscare. Atunci cand punctele de presiune sunt eliberate, corpul se poate pozitiona corect si poate dezvolta o postura mai buna, care nu provoaca dureri.