Fantasticele beneficii ale lamailor pentru sanatate

Cele mai valoroase beneficii ale lamailor sunt legate de proprietatile lor antibacteriene si antivirale, precum si de efectul intaritor asupra sistemului imunitar

beneficii lamaie

Cele mai valoroase beneficii ale lamailor sunt legate de proprietatile lor antibacteriene si antivirale, precum si de efectul intaritor asupra sistemului imunitar.

Lamaile contin substante valoroase precum acidul citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide si pectina, care ofera corpului putere si energie, actioneaza ca un antioxidant, intaresc apararea organismului, il fac rezistent la boli si infectii.

  • Ajuta la mentinerea echilibrului acid

Daca persoanele consuma adesea carne rosie si alimente rafinate, acest lucru creste aciditatea din organism si riscul de boli cardiovasculare. Desi lamaile sunt bogate in acid citric, la nivel corporal au un efect alcalinizant si imbunatatesc echilibrul alcalin-acid.

  • Ofera o doza mare de vitamina C

Datorita continutului ridicat de vitamina C si flavonoide, lamaile imbunatatesc apararea necesara organismului pentru a preveni bolile infectioase, in special in sezonul de iarna.

  • Ajuta la detoxifierea organismului

Acidul citric stimuleaza ficatul. In cazul nivelurilor crescute de acid uric, se recomanda consumul regulat de lamai, deoarece acestea contribuie la neutralizarea acestuia. Una dintre cele mai eficiente modalitati de detoxifiere a ficatului este sucul de lamaie proaspat stors diluat intr-o jumatate de pahar de apa calda si baut in fiecare dimineata pe stomacul gol.

  • Incurajeaza curatarea intestinului

Lamaia creste miscarile peristaltice ale intestinului, facilitand astfel trecerea intestinala si prevenind probleme precum constipatia. In acest scop, este adecvat sa se consume sucul de lamaie proaspat stors in prima jumatate a zilei, impreuna cu miere si multa apa. Sucul de lamaie este extrem de util pentru ameliorarea simptomelor de stomac deranjat, arsuri la stomac, gaze si balonare.

  • Reduce riscul de calculi renali

Acidul citric ajuta la prevenirea acumularii de calculi biliari, precum si a depunerilor de calciu, care pot duce la formarea de calculi renali.

  • Are un efect de vindecare asupra pielii

Vitamina C are un efect benefic asupra acneei, eczemelor si a petelor de piele. Acidul ascorbic continut in lamai neutralizeaza radicalii liberi asociati imbatranirii si are astfel un efect de intinerire asupra pielii.

  • Elimina respiratia urat mirositoare

Sucul de lamaie neutralizeaza bacteriile din gura care provoaca respiratia urat mirositoare, datorita actiunii sale antibacteriene. Se recomanda ca sucul sa fie diluat cu apa si clatita gura dupa periajul obisnuit.

  • Consolidarea vaselor de sange

Consumul regulat de lamai ajuta la intarirea vaselor de sange. Acest lucru se datoreaza continutului de vitamina P, care intareste peretii vaselor de sange si reduce riscul de sangerare interna.