Ce trebuie sa stie pacientii despre demineralizarea dintilor?

Timpul trece si, daca pacientii nu iau legatura cu reprezentantii CabinetStomatologicSector2.ro, petele albe au o culoare inchisa, iar suprafat dintelui isi strica structura, devenind poroasa si aderenta

canapea la comanda

Demineralizarea dintilor este unul din principalele motive pentru care pacientii se prezinta la un cabinet stomatologic din sector 2, cum este Elveto Dent, ingrijorati de sanatatea dintilor lor. Demineralizarea dintilor este usor de observat, fiind reprezentata de erodarea superficiala a smaltului si reprezentand primul stadiu al procesului de aparitie a cariilor dentare.

Demineralizarea este usor de observat, fiind o pigmentare poroasa si albicioasa, cu un aspect inestetic, ce apare in urma expunerii repetate la acizii din saliva, acizi ce reprezinta substantele din mancare si bautura.

Timpul trece si, daca pacientii nu iau legatura cu reprezentantii CabinetStomatologicSector2.ro, petele albe au o culoare inchisa, iar suprafat dintelui isi strica structura, devenind poroasa si aderenta.

Cauzele demineralizarii dintilor

Cele mai importante cauze ale demineralizarii dintilor includ contactul dintilor cu acizii din saliva. De unde provin acesti acizi? Raspunsul il va da un dentist bun in urma unei consultatii:

  • din placa bacteriana care se formeaza in gura pacientilor;
  • din consumul de citrice;
  • din consumul de bauturi acide;
  • din consumul drogurilor;
  • din cazua fumatului;
  • din cauza inflamatiei care provoaca demineralizarea anumitor zone;
  • de la acizii din stomac manifestati prin netratarea refluxului gastroesofagian si bulimiei.

Diagnosticarea demineralizarii dentare se face atat de catre medicul dentist, dar poate fi observata si de pacienti. Dintele afectat de demineralizare numai are un aspect uniform si sticlos, ci un aspect calcaros care se va pata usor de la consumul de ceai, cafea sau alimente cu coloranti.

Cabinet stomatologic din sector 2 | Dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro

dentist bun

Tratamentul demineralizarii dintilor

Tratamentul demineralizarii dintilor se face numai in cadrul unui cabinet specializat, cum este Elveto Dent, prin folosirea lacurilor sau gelurilor cu fluor recomandate de medicul dentist in urma unei programari, dar si prin folosirea unei paste de dinti si a unei ape de gura cu o concentratie mare de fluor.

Daca demineralizarea dintilor nu este tratata din timp, se poate ajunge chiar la decizia indepartarii si inlocuirii zonei afectate, iar daca pacientul este nemultumit de aspectul inestetic al suprafetelor demineralizate, acesta poate opta si pentru o albire dentara realizata in cabinet.