FORD PUMA ST POWERSHIFT (2023): o noua versiune microhibrida pentru micul hibrid sportiv

PUMA ST

Ford introduce un nou motor microhibrid pentru Puma ST. Denumita Powershift cu referire la cutia de viteze automata, aceasta versiune este mai putin puternica decat Puma ST de baza. Dar se bazeaza pe asistenta electrica si pe sasiul sau pentru a oferi senzatii similare.

Pentru prima data, Ford Puma ST este propulsat de energie electrica. SUV-ul sportiv al marcii cu ovalul albastru este disponibil intr-o noua versiune care combina un motor pe benzina 1.0 EcoBoost cu trei cilindri si un sistem hibrid usor. Scopul? Sa reduca usor emisiile de CO2 ale modelului Puma ST, oferind in acelasi timp performante demne de acest nume.

Concret, Puma ST Powershift dezvolta 170 de cai putere si un cuplu motor de 248 Nm. Motorul 1.0 EcoBoost este cuplat la o transmisie automata Powershift cu dublu ambreiaj si sapte trepte, care poate fi schimbata prin intermediul padelelor de pe volan. Ford Puma ST Powershift este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,4 secunde.

Un mic progres in ceea ce priveste emisiile de CO2

Potrivit Ford, consumul mediu de combustibil al noului Puma ST Powershift este estimat la 6,3 l/100 km. Emisiile de CO2 sunt cuprinse la 144 de grame pe kilometru, fata de 149 de grame pentru Puma ST de baza. SUV-ul este echipat cu o baterie litiu-ion de 48V si cu un motor de pornire pentru a oferi un cuplu suplimentar la turatii scazute ale motorului. “Recuperarea energiei ofera o putere suplimentara de 10 cai putere de asistenta electrica”, spune Ford.

Are o supapa de evacuare activa

Noul Ford Puma ST Powershift dispune de o tehnologie de supapa de evacuare activa, care se deschide in modul Sport pentru a intensifica nota de evacuare. Acest mod Sport forteaza transmisia Powershift sa mentina mai mult timp treptele de viteza inferioare. In fine, sasiul este acelasi cu cel al modelului Puma ST de 200 CP. Acesta este cu 50% mai rigid decat sasiul Puma standard, in timp ce directia este cu 25% mai directa.

Mai scump decat Puma ST de baza?

Disponibil intr-o noua culoare de caroserie Azura Blue, Ford Puma ST Powershift nu este inca disponibil. Prin urmare, nu se cunoaste pretul, dar acesta ar putea fi mai mare decat cel de 35.950 de euro pentru Puma ST pur termic.