Rimac Nevera: atinge 412 km/h, un record pentru o masina electrica!

Rimac Nevera

Rimac a promis si a facut-o! Hypercarul electric Nevera a depasit 400 km/h, devenind astfel cea mai rapida masina electrica de serie din lume.

Atunci cand prototipul C_Two a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018, Rimac sustinea deja ca modelul de serie ar putea depasi 400 km/h. La vremea respectiva, o simulare sustinea ca atingerea vitezei nebunesti de 412 km/h era posibila. Dar, de atunci, acest lucru nu a fost niciodata verificat in conditii reale. Acum a facut-o!

Rimac Nevera tocmai a stabilit un nou record, dupa ce a primit deja titlul de cea mai rapida masina de serie din lume care va accelera cel mai rapid in 2021. De data aceasta, echipa Rimac a vrut sa demonstreze ca promisiunea de peste 400 km/h poate fi indeplinita cu un model de serie care a fost condus in forta pe un circuit german fara nicio modificare. Hipercarul cu patru motoare electrice dezvolta 1.914 CP si accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 1,9 secunde.

Testul auto Papenburg (in nord-vestul tarii, la cativa kilometri de granita cu Olanda) a fost folosit pentru inregistrare, datorita unui circuit oval format din doua linii drepte mari de 4 km fiecare. Aceasta conditie a fost esentiala pentru a obtine o viteza atat de mare.

Stabilitate incredibila la viteza mare

La volan, seful departamentului de dezvoltare si testare al Rimac, Miro Zrnčević, a realizat performanta. Acest lucru a fost masurat cu ajutorul unei cutii GPS ultra-precise, Racelogic V-Box. In viraje, era deja in jur de 250 km/h, inainte de a apasa pedala din dreapta cand a vazut linia dreapta. Chiar inainte de finalul liniei drepte, a atins viteza tinta de 412 km/h.

Dupa reusita sa, el a rezumat: “Cel mai important lucru pe care l-am invatat din incercarea de a atinge viteza maxima a fost rigiditatea si stabilitatea masinii la acea viteza, ceea ce confirma faptul ca echipele noastre de aerodinamica si dinamica vehiculului au facut o treaba incredibila.”

O performanta care urmeaza sa fie reprodusa

Performanta a fost posibila datorita anvelopelor Michelin Cup 2R, care au fost atent monitorizate de un tehnician al companiei franceze. Cu toate acestea, nu poate fi repetat de catre proprietarii hypercarului. Limita maxima de viteza pentru masinile de serie care parasesc fabrica din Zagreb este stabilita electronic la 352 km/h. Cu toate acestea, proprietarii pot solicita eliminarea acestei limite in timpul unor evenimente speciale, dar numai in anumite cazuri. Vremea trebuie sa fie buna, pista trebuie sa fie potrivita pentru viteze mari si trebuie sa fie prezenta o echipa Rimac.