In ce consta ITP-ul si cum te poti pregati pentru acesta?

O astfel de inspectie poate sa fie realizata la BetaITP.ro, un loc care ofera verificari amanuntite si corect interpretate de specialistii auto.

statii ITP pentru tractor rutier

Pentru ca un autoturism sa poata circula pe soselele din Romania, trebuie ca, mai inainte de toate, sa indeplineasca o conditie importanta: realizarea ITP-ului (Inspectia Tehnica Periodica). Locuitorii din Bucuresti pot lua in considerare o statie de ITP din Rahova pentru efectuarea verificarii periodice a masinii, astfel incat specialistii sa se asigure ca autoturismul nu este un pericol nici pentru sofer, nici pentru traficul rutier.

ITP-ul este o procedura obligatorie prin care specialistii auto se ocupa de evaluarea starii si sigurantei masinii, dar si a nivelului de poluare pe care il provoaca. Mai jos sunt prezentate aspectele pe care fiecare persoana trebuie sa le respecte inainte de o vizita la ITP.

3 aspecte de care trebuie sa se tina cont pentru efectuarea ITP-ului

  1. Documentele masinii

Inainte de prezentarea masinii la ITP, este foarte important ca proprietarul autoturismului sa aiba asupra sa documentele necesare, cum ar fi

  • certificatul de inmatriculare, cunoscut si sub numele de talon, care trebuie sa fie prezentat in original. In cazul in care acesta lipseste, trebuie sa se prezinte autorizatia provizorie;

  • cartea de identitate a autoturismului, tot in original, dupa ce a fost securizata de catre RAR (Registrul Auto Roman);

  • asigurarea RCA;

  • cartea de identitate a celui care s-a prezentat cu vehiculul la service.

Cei care se asigura ca au pregatit toate actele mentionate mai sus, se pot prezenta la service in functie de categoria de masina pe care o detin. De exemplu, exista si statii ITP pentru tractor rutier sau pentru autoturisme de dimensiuni mari.

  1. Curatarea autoturismului

Unul dintre motivele pentru care testul ITP nu este trecut consta in starea masinii. Cu cat este mai murdara, cu atat exista sanse ca masina sa fie refuzata.

ITP din Rahova | statii ITP pentru tractor rutier | BetaITP.ro

ITP din Rahova

  1. Anvelope mult prea vechi

Pentru ca este necesar ca masina sa se prezinte in cele mai bune conditii de functionare, este de-a dreptul important sa aiba anvelope relativ noi, care pot oferi siguranta in ceea ce priveste deplasarea. O astfel de inspectie poate sa fie realizata la BetaITP.ro, un loc care ofera verificari amanuntite si corect interpretate de specialistii auto.

In concluzie, realizarea periodica a ITP-ului este o procedura importanta si obligatorie, care evalueaza starea de functionare a masinii.