Acidul folic in sarcina

Acidul folic in sarcina ajuta la prevenirea unor anomalii ale nasterii numite defecte ale tubului neural. Tubul neural este o structura a fatului care se dezvolta in creier si maduva spinarii. Aceasta disfunctie poate provoca dizabilitati severe si poate fi chiar fatala.

  • Ce este acidul folic?

Acidul folic este o forma sintetica (produsa de om) de folat. Folatul este un tip de vitamina B. Toata lumea are nevoie de folat, insa este deosebit de important in timpul sarcinii, datorita rolului sau in prevenirea anomaliilor nasterii.

Medicii recomanda 400 micrograme (mcg) de acid folic pe zi, care ar trebui sa creasca la 600 mcg in timpul sarcinii si apoi redus usor la 500 mcg atunci cand se alapteaza.

  • Beneficiile acidului folic

Acidul folic ajuta organismul sa produca celule noi, inclusiv celule rosii din sange. Persoanele care nu primesc suficient acid folic pot dezvolta o afectiune numita anemie cu deficit de folat.

La persoanele cu aceasta afectiune, corpul nu poate produce suficiente celule rosii din sange pentru a transporta oxigenul in tot corpul. Aceasta poate afecta multe aspecte ale sanatatii, inclusiv functia organelor.

In timpul sarcinii, o persoana are nevoie de mai mult acid folic decat de obicei, deoarece acidul folic ajuta fatul sa creasca si sa se dezvolte.

Unele cercetari sugereaza, de asemenea, ca acidul folic poate reduce riscul aparitiei complicatiilor sarcinii, cum ar fi travaliul prematur, probleme cu dezvoltarea placentei si alte anomalii ale nasterii.

Deoarece aproximativ jumatate din sarcini sunt neplanificate, expertii recomanda celor care pot ramane gravide sa ia suplimente de acid folic. Procedand astfel, se asigura ca, chiar daca o sarcina este o surpriza, probabilitatea aparitiei defectelor tubului neural este scazuta.

Acidul folic este solubil in apa, ceea ce permite organismului sa-l metabolizeze rapid. Din acest motiv, cei care iau suplimente de acid folic trebuie sa ia cate unul in fiecare zi. Nu este nevoie sa se ia suplimentul la un anumit moment al zilei sau cu o masa.

Cu toate acestea, dezvoltarea unui obicei, cum ar fi administrarea unei vitamine prenatale in fiecare dimineata la micul dejun, o poate ajuta pe viitoarea mamica sa-si aminteasca ca trebuie sa ia acidul folic.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

In ce consta ITP-ul si cum te poti pregati pentru acesta?

Pentru ca un autoturism sa poata circula pe soselele din Romania, trebuie ca, mai inainte de toate, sa indeplineasca o conditie importanta: realizarea ITP-ului (Inspectia Tehnica Periodica). Locuitorii din Bucuresti…

Citește

Metode de a studia coduri

Domeniul IT este asociat codurilor, care joaca rolul de unealta virtuala pentru a crea website-uri si diferite aplicatii pentru mobil. Asadar, persoanele care doresc sa activeze in acest domeniu, trebuie…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

  • June 13, 2024
De ce sa apelam la Deblocari Usi Brasov?

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie