Orez condimentat cu ouă de pasare

orez cu oua de pasare

Ingrediente

7-8 cepe de primăvară

2 catei de usturoi

2 ardei iute proaspeti

ulei de măsline

2 frunze de dafin proaspete

4 păstăi cardamom întregi

3 lingurițe de semințe de coriandru

3 lingurite de semințe de chimen

1 lingurita de curcuma

300 g orez basmati

400 g de legume, cum ar fi păstăi, sfeclă roșie, cartofi

6 ouă

1 picatura de oțet de vin alb

200 g de verdeata, cum ar fi varza de Bruxelles, spanac

1 legatura de patrunjel proaspăt (30g)

1 frunza de menta proaspătă (30 g)

2 limes

1 rodie

Metodă

Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C / 350 ° F.

Se toaca fin ceapa de primavara, apoi se curata si se taie fin usturoiul. Se taie ardeii.

Se incalzeste o lingura de ulei într-o tigaie mare. Se adauga ceapa de primăvară, usturoiul și frunzele de dafin și se gatesc la foc mic timp de 10 minute, până când ceapa de primăvară este moale și dulce.

Se pune cardamomul, semințele de coriandru și chimion. Se adauga in tigaie cu turmeric, ardei iute și câteva varfuri de sare de mare. Se amestecă timp de 3 până la 4 minute, la o căldură medie, până când condimentele devin aromate.

Se adauga orezul și puțin mai mult ulei, dacă este necesar, și se amesteca cu mirodeniile. Se toarna peste 800 ml de apa rece, sa se ajunga la aproximativ 1 cm deasupra orezului. Se scoate capacul și se pune tava în cuptor, timp de 25 de minute.

În timp ce orezul se gătește, se pun legumele (cartofii, sfecla, pastaile) pe o tavă de copt, se stropesc cu ulei si condiment, si se pun în cuptor pentru a se încălzi timp de 10 minute.

Se pune apa intr-o tigaie mica, la căldură medie. Se adauga o picătură de oțet și, odată ce fierbe, se adaga ouăle și se gatesc timp de 2-3 minute.

Odată ce se fac legumele și orezul, se scot din cuptor și se amesteca împreună. Se adauga verdețuri, ierburi și suc de lămâie.

Se pune amestecul în boluri, se adauga la fiecare cate un ou curățat și se serveste cu semințele de rodie împrăștiate.