Plante care lupta impotriva cancerului

Ginkgo biloba este o specie de copac intalnita in China, Coreea si Japonia, dar care devine din ce in ce mai rara

cancer

Unele plante au capacitatea de a preveni si / sau de a lupta impotriva cancerului datorita numeroaselor virtuti pe care le contin.  Care sunt aceste plante cu proprietati medicinale deosebite?

  • Spirulina

Spirulina este o microalga plina de beneficii. Aztecii au folosit-o mult ca remediu medicinal. Bogata in antioxidanti si oligoelemente, se spune ca ar intarzia dezvoltarea celulelor canceroase datorita unui pigment pe care il contine, ficocianina.

  • Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o specie de copac intalnita in China, Coreea si Japonia, dar care devine din ce in ce mai rara.  Cercetarile au aratat ca Ginkgo pare sa reduca agresivitatea anumitor tipuri de cancer. In prezent, este testata si ca tratament pentru boala Alzheimer.

  • Aloe vera

Aloe vera este alcatuita din peste 75 de elemente active. Glucide complexe, steroizi, acizi organici, enzime, agenti antibiotici, aminoacizi si minerale.

Studiile spun ca ar ucide celulele anormale, ar consolida celulele bune si ar imbunatati calitatea generala a vietii victimelor cancerului.

  • Usturoi

Usturoiul este o planta vegetala cu multiple virtuti. Hipocrate a recomandat deja consumul sau in cantitati mari ca remediu pentru cancer. Compusul sau principal, disulfura de dialil, se crede ca previne dezvoltarea si proliferarea celulelor canceroase, in special a celor din colon.

  • Canepa

Canepa contine numerosi nutrienti care sunt benefici pentru sanatate, inclusiv omega-3 si 6.  In prezent sunt in curs studii pentru a observa posibilele sale efecte asupra opririi divizarii celulelor canceroase si declansarii mortii acestora.

CBD, unul dintre numeroasele canabinoide gasite in canabis, dar fara efectele THC (principala substanta psihotropa) este utilizat pentru durerea anumitor afectiuni medicale.

  • Tisa

Tisa este un copac al carui frunzis contine baccatina, o molecula despre care se crede ca trateaza anumite tipuri de cancer (ale ovarului, sanului, plamanilor, esofagului etc.).

Frunzisul sau este transformat in taxol, un terpen extras din mai multe specii de tesut, care este administrat ca tratament de prima linie pentru cancerul ovarian la pacientii cu boala avansata sau reziduala ( > 1 cm), in combinatie cu cisplatina.

  • Ginseng

Ginsengul pare sa aiba un efect anticancer si reduce efectele secundare ale chimioterapiei. De asemenea, ar lupta impotriva oboselii si ar imbunatati calitatea somnului.