Durerea in tratamentul endodontic – este normala sau nu?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Pacientii carora le sunt recomandate anumite operatii si interventii de endodontie in sector 6 se tem in primul rand de durere. Durerea este primul factor care ii impiedica pe pacienti sa se prezinte cu inima deschisa in cadrul unei clinicii stomatologice, cum este de exemplu Plaza Dent, avandu-si radacinile in unele “marturii” ale prietenilor sau rudelor si in perioadele in care evolutia tehnologica nu era atat de avansata in domeniul stomatologiei.

Acum, pacientii se pot aseza pe scaunul endodontului fara a fi foarte crispati si avand increderea ca medicul va gasi o cale sa asigure confortul operator prin anestezie, cat si postoperator, prin recomandarea tratamentelor antiinflamatorii si antibiotice.

Tratamentele endodontice nu dor, desfasurandu-se sub anestezie

In timpul tratamentului endodontic, nimic nu doare, nicio operatiune nu este dureroasa, pentru ca totul se desfasoara sub efect anestezic. Calitatea anesteziei este inalta, de aceea pacientii nu vor simti niciun fel de disconfort.

In clinica dentara din Bucuresti, Plaza Dent, tratamentul endodontic dureaza cateva zeci de minute, in functie de complexitatea interventiei, anestezia ajutand la scaderea anxietatii pacientului si a fricii de medicul stomatolog.

Durerea postoperatorie dupa efectuarea tratamentului de canal

Dupa efectuarea tratamentului de canal, dintele continua sa fie sensibil cateva zile, pana la o saptamana. Aceasta sensibilitate nu trebuie sa sperie pacientul, fiind cat se poate de firesca. Deoarece inflamatia este un proces biologic, chiar daca medicul specialist de la clinica PlazaDent.ro indeparteaza cauza prin efectuarea tratamentului de canal, o data ce este instalata, trebuie sa isi urmeze cursul si necesita cateva zile pentru vindecare.

Endodontie in sector 6 | Clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Pentru a minimiza incidenta complicatiilor, este important ca tratamentul de canal sa fie efectuat de catre medicul specialist care are la indemana aparatura si materialele moderne. In clinicile in care se practica endodontia la microscop, lucrurile sunt mult mai eficiente. Folosirea microscopului operator ajuta medicii sa identifice si sa acceseze toate canalele radiculare, in maxima siguranta, ajutand la vindecarea rapida a zonei inflamate.