Probleme la ambreiaj: cele mai frecvente semne care anunta ca urmeaza o vizita intr-un service auto multimacara

Un service auto multimarca functioneaza profesionist si executa reparatii de orice fel la nivelul autoturismelor. Astfel functioneaza si NordGarage.ro, unde conducatorii auto platesc pretul corect pentru servicii rapide si de calitate

Un service auto multimarca functioneaza profesionist si executa reparatii de orice fel la nivelul autoturismelor. Astfel functioneaza si NordGarage.ro, unde conducatorii auto platesc pretul corect pentru servicii rapide si de calitate. Dispunand de trei rampe complet echipate si patru mecanici specializati, service-ul din Bucuresti, zona Baneasa, pot repara orice fel de defectiune a masinii, cum ar fi cea la ambreiaj.

Pentru a detecta posibilele probleme cu ambreiajul si a actiona la timp pentru eventualele defectiuni, conducatorii auto ar trebui sa cunoasca modul de functionare al acestuia, cat si semnele pe care le poate prezenta.

Exista mai multe semne care arata ca ambreiajul nu functioneaza corect. Aceasta piesa este responsabila pentru transmiterea puterii motorului prin cutia de viteze, catre roti. Deoarece este folosit constant, se uzeaza, iar in functie de modalitatea de a conduce a fiecaruia, va trebui schimbat mai devreme sau mai tarziu.

Care sunt semnele care indica necesitatea unei vizite la un service auto?

Cand ambreiajul este suprasolicitat, este posibil sa emane un miros neplacut si eventual fum din compartimentul dedicat motorului. Daca are loc aparitia fumului, este mai mult decat evident ca ambreiajul este solicitat la maximum, iar vizita la un service auto autorizat trebuie facuta imediat.

Un alt semn este ca la apasarea ambreiajului, pedala nu revine in forma initiala. Acest lucru se intampla fie pentru ca placa de presiune a ambreiajului este deteriorata, cilindrul ambreiajului pierde lichid hidraulic sau arcul de intoarcere este defect.

Service auto multimarca | Service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto multimarca

Este posibil ca pedala ambreiajului sa devina rigida, ori prea slabita. In ambele situatii, conducatorii auto au nevoie de consultanta din partea unui mecanic autorizat. Altfel, chiar si alte piese auto ar putea fi afectate.

Ambreiajul este afectat de modalitatea nepotrivita de a conduce masina

Chiar daca, mai devreme sau mai tarziu, ambreiajul isi poate pierde din eficienta, acest lucru poate fi evitat. Pedala nu trebuie apasata in situatiile care nu impun, cum ar fi la stationarea la semafor. De asemenea, pedala de ambreiaj nu trebuie apasata sau eliberata brusc.