Scaun cu rotile – ajutor absolut necesar persoanelor cu dizabilitati

MagazinulOrtopedic.ro pune la dispozitie o gama larga de scaune cu rotile, fotolii rulante, dar si multe alte dispozitive medicale, menite sa ofere un confort sporit si o mai buna calitate a vietii

scaun cu rotile

Scaunul cu rotile este un dispozitiv medical extrem de util pentru cei care au dificultati in deplasare, care le poate oferi oportunitatea de a recapata coordonarea si stabilitatea dorite. Acest dispozitiv asigura mai multa independenta persoanelor cu dizabilitati sau varstnicilor.

De ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un scaun cu rotile?

Desi nu pare o decizie greu de luat, alegerea scaunului cu rotile potrivit nu este atat de simpla, intrucat fiecare pacient are anumite nevoi. De obicei, scaunele cu rotile sunt ajustabile in ceea ce priveste dimensiunea si pozitia spatarului, fiind dotate cu cotiere si suporturi pentru picioare reglabile sau detasabile.

Cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv trebuie sa tina cont de inaltimea si greutatea lor si sa achizitioneze o marime putin mai mare, astfel incat scaunul sa fie confortabil si in momentele in care se poarta haine voluminoase.

Exista o gama variata de scaune cu rotile potrivite pentru orice persoana

La fel ca in cazul fotoliului rulant, scaunele cu rotile pot fi de mai multe tipuri. Scaunul cu rotile standard sunt folosite in general pe termen limitat ca solutie temporara dupa leziuni, pentru transportul pacientilor sau in spitale.

Scaun cu rotile | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Scaunul cu rotile multifunctional este mult mai confortabil si mai mare si dispune de tetiera si spatar reglabile. Acestea sunt recomandate persoanelor cu dizabilitati grave, datorita versatilitatii lor.

Scaunul cu rotile adaptive este ideal pentru cei care au nevoie in permanenta de un astfel de dispozitiv. Acesta include numeroase componente reglabile dupa preferinte, in asa fel incat utilizatorul sa poate beneficia de toata mobilitatea si activitatea necesara in viata de zi cu zi.

Scaunul cu rotile usor poate fi adaptat in functie de greutate. Acesta este realizat din aluminiu, material care ajuta la economisirea greutatii si poate fi demontat si transportat cu usurinta.

MagazinulOrtopedic.ro pune la dispozitie o gama larga de scaune cu rotile, fotolii rulante, dar si multe alte dispozitive medicale, menite sa ofere un confort sporit si o mai buna calitate a vietii persoanelor aflate in imposibilitatea de a se deplasa pe cont propriu.