Tot ce trebuie sa stii despre infectia gingivala

Pacientii interesati pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro. Aici vor primi toate informatiile necesare

La cabinetul stomatologic din Colentina pacientii primesc cel mai bun tratament parodontic. Potrivit Asociatiei dentare canadiene, 48% dintre canadieni care nu au vazut un dentist in ultimul an au boli ale gingiilor!

Intr-adevar, persoanele care neglijeaza sanatatea gingiilor lor sunt expuse riscului unor probleme grave de sanatate orala. Simptomele bolii gingivale pot trece aproape neobservate sau pot fi foarte deranjante. Pacientii trebuie sa fie vigilenti daca observa urmatoarele semne:

  • durere;
  • umflatura;
  • gust metalic in gura;
  • halitoza persistenta (respiratie urat mirositoare);
  • roseata;
  • sangerare la folosirea atei dentare;
  • sensibilitate.

Parodontia este un tratament dedicat tesuturilor moi ale gurii si maxilarului care sustin dintii. Cele doua afectiuni principale tratate de aceasta specialitate sunt gingivita si parodontita. Pacientii interesati pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro. Aici vor primi toate informatiile necesare. Clinica dentara Elveto-Dent dispune de medici calificati in acest domeniu, asa ca tratamentul va fi unul de succes.

Cabinet stomatologic din Colentina: Gingivita si parodontita

Gingivita este o boala foarte frecventa a gingiilor care poate avea consecinte grave daca nu este tratata. Principalul vinovat al acestei boli este placa dentara, o pelicula incarcata cu bacterii care interfereaza cu jonctiunea gingiei si a dintelui (numita si „punctul de atasament”).

Daca placa nu este indepartata in fiecare zi cu o periere adecvata, aceasta se transforma in tartru, o substanta care nu poate fi indepartata decat prin curatarea intr-o clinica dentara. Astfel, acumularea de tartru contribuie la dezvoltarea gingivitei. De asemenea, uneori simptomele gingivitei sunt atat de subtile incat nici macar nu sunt observate.

Cabinet stomatologic din Colentina | Clinica dentara Elveto-Dent | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Colentina:

Cand gingivita nu este tratata la timp, apare parodontita. Aceasta boala inflamatorie bacteriana afecteaza tesutul gingival si ataca oasele care tin dintii impreuna. Infectia duce apoi la pierderea dintilor. Pentru stadiile avansate ale gingivitei si parodontitei, este necesara o interventie chirurgicala parodontica.

Boala gingiilor afecteaza calitatea vietii oamenilor, afectandu-le imaginea si confortul. Pentru a evita aceste consecinte neplacute, medicii sfatuiesc pacientii sa favorizeze o dieta echilibrata, sa renunte la fumat si sa aiba o igiena orala excelenta. Desigur, cel mai bun mod de a evita bolile gingivale este ca pacientul sa viziteze medicul dentist in mod regulat!