Windows 10 ar putea fi vandut ca abonament in viitor

Se zvoneste deja de cativa ani ca Microsoft ar putea oferi in curand un abonament Microsoft 365 pentru utilizatorii privati, cu bonusul suplimentar de Windows 10

abonament Windows 10

Se zvoneste deja de cativa ani ca Microsoft ar putea oferi in curand un abonament Microsoft 365 pentru utilizatorii privati, cu bonusul suplimentar de Windows 10. Ca toate serviciile sale platite, cum ar fi suita Office, Windows 10 s-ar putea alatura unui plan anual sau lunar.

Windows 10 – detalii despre viitor

Daca in prezent, utilizatorii cumpara sistemul de operare Microsoft ca achizitie finala, firma poate sa-si revizuiasca strategia pe viitor. Momentan, pachetul destinat clientilor privati, Office 365 include Word, Powerpoint sau Outlook si este oferit la un pret care variaza intre 69-99 euro, in functie de durata.

Pentru a dezvolta aceasta noua oferta, Microsoft s-ar putea inspira din oferta sa pentru companii, Microsoft 365 Business. Utilizatorii pot cumpara, in continuare, pachetele Windows 10 Home sau Pro, care vor exista pe piata. In schimb, utilizatorii Microsoft 365 ar beneficia de cele mai recente actualizari si functii exclusive.

Aceste zvonuri nu au fost confirmate de Microsoft asa ca informatiile prezentate nu sunt cele mai sigure. Daca proiectul este finalizat, Microsoft 365 ar putea fi anuntat in primavara-vara anului 2020 si ar putea fi lansat la sfarsitul acestui an. In paralel, firma ar putea pregati noi funcționalitati pentru sistemul sau de operare, cum ar fi de exemplu compartimentarea actualizarilor sale. Scopul este acela de diluare a campaniilor de actualizare si, astfel, de evitare a mobilizarii computerelor timp de cateva ore.

Astazi, Windows 10 este disponibil ca o actualizare gratuita pentru utilizatorii de Windows 7 si Windows 8, dar noile laptopuri folosesc o licenta contra cost, achizitionata fie de producator, fie de client la finalul achizitiei pentru computere desktop personalizate. Aceasta licenta integrata in abonament nu ar mai reprezenta o problema: o simpla conexiune la contul de Microsoft ar fi suficient pentru a activa laptopul/calculatorul cu licenta Windows 10 prin abonament.

Pentru cei care au deja o licenta, Microsoft ar pregati „bonusuri” pentru Windows 10 rezervat abonatilor sai, ceea ce ar incuraja abonarea. Cu toate acestea, nu exista informatii clare cu privire la natura acestor bonsuri.