5 motive pentru care trebuie sa ajungi in Venetia

Lista obiectivelor turistice din Venetia este una impresionanta, in ciuda faptului ca orasul in sine este destul de mic. Muzeul de sticla Murano trebuie sa se afle pe lista calatorilor, alaturi de Piata San Marco, Palatul Dogilor si Podul Rialto.

obiective turistice

Venetia este o destinatie deosebita, care trebuie vizitata pana cand apele nu o inghit cu totul. Orasul se afla sub amenintarea ploilor si a marii inca de multa vreme, iar de la an la an se scufunda din ce in ce mai mult. Turistii care vor sa aiba parte de o experienta inedita, acolo unde taxiurile sunt barci rapide pe apa si mastile sunt la ele acasa trebuie sa-si cumpere cat mai curand un bilet de avion cu destinatia Venetia!

Un oras in pericol

Unul dintre principalele motive pentru care Venetia trebuie vizitata cat mai curand este acela ca orasul se scufunda din ce in ce mai mult, de la an la an. Din pacate, apele par sa inghita aceasta asezare, insa localnicii continua sa se bucure de o viata interesanta, cu mult diferita fata de cea din alte orase europene. Semnele scufundarii se pot vedea la fiecare pas, incepand cu stalpii de iluminat care ghideaza rutele barcile si pana la treptele cladirilor care deja au ajuns sa fie in apa cu mult mai mult fata de acum cativa ani.

Obiective turistice impresionante

Lista obiectivelor turistice din Venetia este una impresionanta, in ciuda faptului ca orasul in sine este destul de mic. Muzeul de sticla Murano trebuie sa se afle pe lista calatorilor, alaturi de Piata San Marco, Palatul Dogilor si Podul Rialto. Fiecare dintre aceste locuri are o poveste deosebita, pentru care turistii trebuie sa isi faca timp. Nu este suficient ca oamenii sa se opreasca pentru cateva minute la aceste obiective turistice si sa faca o poza: ei trebuie sa citeasca despre istoria fiecarui loc in parte, pentru ca numai asa isi vor putea contura o imagine de ansamblu despre ce inseamna Venetia!

Plimbarea cu gondola, un must do!

Gondelele se numara printre cele mai interesante atractii din Ventia. Nimic nu mai este mai romatic despre o calatorie pe canalele inguste din oras, pe sub podurile micute si cochete, pe care oamenii stau si se bucura de privelisti deosebite!