Magneziul este un mineral important de care corpul tuturor are nevoie pentru a putea functiona. Produce energie si regleaza glicemia si reactiile chimice din organism. Exista foarte multe alimente bogate in magneziu care aduc multe beneficii sanatatii. Acest mineral ajuta la mentinerea nivelului adecvat al altor minerale, cum ar fi calciul, potasiul si zincul. Inima, muschii si rinichii au nevoie de magneziu pentru a functiona corect. Mineralul ajuta, de asemenea, la construirea dintilor si a oaselor. Unele afectiuni, precum bolile gastro-intestinale, cele ale rinichilor, diabetul si virusurile stomacale pot duce la deficiente de magneziu.
Alimente bogate in magneziu importante pentru sanatate
- Magneziul se gaseste in mod natural in multe alimente. Graul integral este o prima sursa de magneziu. Este recomandata folosirea lui in locul fainii albe.
- Quinoa este preparata si mancata intr-un mod similar cu orezul. Este cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii, dar si pentru continutul sau ridicat de proteine si minerale. O cana de Quinoa gatita are 118 mg de magneziu.
- O tableta de ciocolata neagra contine 64 mg de magneziu si este incarcata cu multi antioxidanti, foarte buni pentru sanatatea inimii. Ciocolata neagra este, de asemenea, bogata in fier, cupru si mangan.
- Endamame, adica soia verde, este o leguma proaspata cu un continut ridicat de magneziu. De obicei sunt servite fierte.
- Avocado are 58 mg de magneziu, care reprezinta 16% din nevoia unei persoane pe zi. Si spre deosebire de majoritatea fructelor, sunt bogate in grasimi – in special grasimi monosaturate sanatoase pentru inima. Pe langa magneziu, avocado este bogat in vitamina B si K. Contine mai mult potasiu decat bananele. Studiile au aratat ca avocado poate reduce inflamatia si poate imbunatati nivelul de colesterol.
- Tofu este un inlocuitor excelent al carnii, mai ales pentru cei vegetarieni. O jumatate de cana de tofu are 37 mg de magneziu. Unele studii arata ca tofu poate reduce riscul de cancer la stomac.
- Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume. Ele sunt foarte cunoscute pentru continutul ridicat de potasiu, care poate scadea tensiunea arteriala. In plus, bananele ofera vitamina C, vitamina B6, mangan si fibre. Cele coapte, sunt mai bogate in zahar si carbohidrati decat majoritatea fructelor, deci nu pot fi potrivite pentru persoanele cu diabet.