De ce sa apelezi la medic dentist

Cele mai comune momente in care pacientii ajung la stomatolog in capitala sunt reprezentate de urgente stomatologice in Bucuresti, insa o astfel de decizie nu este corecta.

Cele mai multe persoane merg la medicul stomatolog doar in momentul in care nu se mai simt bine sau cand durerile groaznice incep sa apra. Un medic dentist explica faptul ca cea mai buna varianta prin care aceste simptome pot disparea sau pot sa nu apara niciodata este prin preventie.

Specialistii de la https://twindent.ro/ explica de ce fiecare persoana ar trebui sa mearga periodic la medicul stomatolog pentru un examen de rutina.

Medic dentist zona Uranus explica necesitatea preventiei in stomatologie

Dintii sunt structuri destul de fragile si care se deterioreaza repede daca nu sunt intretinuti corespunzator. In unele cazuri chiar si atunci cand dintii sunt intretinuti bine se pot deteriora din diverse motive. Cele mai comune momente in care pacientii ajung la stomatolog in capitala sunt reprezentate de urgente stomatologice in Bucuresti, insa o astfel de decizie nu este corecta.

Prezentarea din timp la stomatolog se face pentru:

  • Prevenirea aparitiei parodontozei sau a altor afectiuni inflamatorii ale dintilor;

  • Prevenirea aparitiei cariilor si detectarea acestora la timp;

  • Detartraj si periaj profesional care sa ajute la descoperirea problemelor inainte ca acestea sa apara sau atunci cand au aparut insa nu sunt extinse;

  • Pentru tratamente profesioale de albire dentara;

  • Pentru verificarea tuturor structurilor apartinand cavitatii bucale si pentru determinarea modificarilor care au loc la nivelul acestora.

Urgente stomatologice in Bucuresti | medic dentist | Twindent.ro

medic dentist

Pentru intretinerea dintilor, specialistii recomanda urmatoarele:

  • Periajul corect in fiecare zi insotit de utilizarea apei de gura si a atei dentare;

  • Evitarea alimentelor cu potential colorant asupra dintilor cum ar fi: ciocolata, cafeaua, vinul, fructele de padure si alte alimente similare. Nu este recomandata renuntarea completa la ele ci spalarea pe dinti imediat dupa consum pentru a evita patarea dintilor.

  • Utilizarea danturii pentru scopul pe care il are si anume masticatie si vorbire, nu pentru a face alte activitati pentru care exista deja instrumente in acest sens, cum ar fi spargerea nucilor care ar trebui facuta cu ciocanelul special pentru nuci, ruperea diverselor fire care ar trebui facuta cu foarfeca, sau mai grav, scoaterea capacelor de la sticle.

Toate aceste detalii clarifica nevoia de a vizita periodic medicul stomatolog. Ceea ce stomatologii subliniaza este ca e mult mai usor sa previna decat sa trateze probleme stomatologice foarte complexe, motiv pentru care cu cat problema este detectata mai repede cu atat este mai usor de remediat.