Aparitia varicelor la femei – cauze si tratamente

Odata cu inaintarea in varsta, femeile ajung sa se confrunte cu tot mai multe probleme de sanatate. De la menopauza si pana la tulburari endocrinologice, totul trebuie sa fie atent monitorizat pentru o buna functionalitate a intregului organism.

Una dintre frecventele probleme care apar este cea legata de varice. Venele de la nivelul picioarelor se umfla provocand in felul acesta un vizibil disconfort. Mai mult decat atat, varicele sunt extrem de inestetice fapt pentru care multe femeie decid sa renunte la rochii si la fuste in favoarea pantalonilor. Din dorinta de a-si acoperi picioarele, acestea opteaza pentru haine mult mai sobre si mai putin feminine.

Aceasta boala poate aparea dintr-un numar variat de cauze si anume: obezitatea, sedentarismul sau sarcinile multiple isi pun amprenta asupra intregului corp. De asemenea, mostenirea genetica este extrem de importanta in acest caz ceea ce inseamna ca femeile care au in familie astfel de cazuri prezinta sanse ridicate sa le mosteneasca.

Un lucru important de precizat este faptul ca femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii la aceasta boala datorita conformatiei fizice, dar mai ales datorita modificarilor hormonale suferite de-a lungul vietii.

Persoanele care au varice pot suferi de dureri ale picioarelor, de mancarimi, dar si de senzatia acuta de oboseala. Picioarele se umfla in momentul in care se depune un efort fizic mult prea mare. Femeile insarcinate trebuie sa acorde o atentie deosebita unui astfel de episode intru-cat exista riscul de aparitiei al trombozelor. Medicii ginecologi urmaresc cu atentie acest subiect si pot inclusiv prescrie un tratament medicamentos daca lucrurile se complica.

Pentru ameliorarea senzatiei de oboseala, dar si pentru inlaturarea durerilor, pacientele pot apela cu incredere la ciorapii de compresie sau la diverse unguente existente in farmacii. Efectul este unul vizibil insa doar in cazul unor forme usoare de varice.

In cazul in care situatia este mult mai grava, pacientele pot recurge la injectiile sclerozante. Se introduce o anumita substanta direct in vena astfel incat nivelul de inflamatie sa fie usor de controlat. Aceasta interventie ar trebui insa reluata la anumite intervale de timp pentru ca rezultatele sa ramana vizibile.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Totul despre uleiul esențial de roiniță

Uleiul esențial de roiniță, cunoscut și sub numele de ulei de melisă, este un extract valoros obținut din planta de roiniță (Melissa officinalis). Această plantă are o lungă istorie de…

Citește

  • Sanatate
  • April 23, 2024
  • 4 minutes Read
Dulceața sănătății: descoperă beneficiile uimitoare ale consumului zilnic de miere

Mierea, acest elixir dulce și aromat produs de albine, este apreciată în întreaga lume nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Consumul zilnic…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie

Avantajele masajului sexual pentru femei

  • April 30, 2024
Avantajele masajului sexual pentru femei