Aplicatii pe smartphone utile pentru soferi

Smartphone-ul poate deveni un gadget multifuncional, foarte util pentru posesorii de autovehicule cu aplicatii care pot concura cu cele mai moderne dispozitive care se vand separat.

tehnologie

Din ce in ce mai multi soferi sunt tentati sa foloseasca telefonul mobil in masina. La semafor, la stop, atunci cand asteapta sa treaca linia de cale ferata, soferii isi scot telefonul mobil si incearca sa ia legatura cu cei dragi sau sa urmareasca cele mai noi stiri sau ce au mai postat prietenii pe Facebook. Din pacate, acest comportament nu este recomandat pentru siguranta soselelor insa asta nu inseamna ca soferii nu pot folosi telefonul in masina. Smartphone-ul poate deveni un gadget multifuncional, foarte util pentru posesorii de autovehicule cu aplicatii care pot concura cu cele mai moderne dispozitive care se vand separat.

Aplicatii pe smartphone

Cu aplicatia Dash Cam Travel telefonul mobil poate deveni o camera video reala la bordul masinii, astfel incat soferii nu vor mai fi nevoiti sa cumpere separat un astfel de dispozitiv care costa cel putin cateva zeci de euro. Inregistrarile video pot fi salvate pe cardul micro SD si se vor dovedi foarte importante in eventualitatea unor incidente neplacute pe sosea.

De asemenea, soferii isi pot instala pe telefon si aplicatia Here We Go, o aplicatie care poate concura cu cele mai noi sisteme de navigatie. Aceasta aplicatie este ideala pentru momentele cand nu exista date disponibile sau semnalul pe telefon este foarte slab. Aplicatia permite descarcarea unor harti care pot fi accesate cu mare lejeritate insa ocupa 20 de GB din memoria telefonului.

Aplicatia Fuel Log este ideala pentru soferii chivernisiti care vor sa stie cat cheltuiesc lunar cu mentenanta si combustibilul masinii. Fuel Log calculeaza consumul de carburant intre plinuri si ofera statistici foarte interesante despre costurile totale si lunare aferente alimentarilor si costul mediu per km.

Nu in ultimul rand, Drivemode este o aplicatie care nu trebuie sa lipseasca din telefonul niciunui conducator auto. Aceasta aplicatie gestioneaza aplicatiile pentru muzica si navigare pentru o mai usoara utilizare. Cu alte cuvinte, telefonul poate deveni un gadget foarte util chiar si pentru soferi, insa folosit cu prudenta si cu aplicatiile anterior prezentate.